Zločini

Tri osobe lišene slobode zbog razbojništva

Tri osobe lišene slobode zbog razbojništva – Dana 20.09.2017. godine, oko 09,30 sati, u Visokom, u ulici Čaršijska bb, od strane dva nepoznata lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenikom prodavnice oružja i sportske opreme “KM Trade” d.o.o. Visoko.

O navedenom je odmah upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Izvršenim uviđajnim radnjama utvrđeno je da je prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela lice S.N. zadobilo lake tjelesne ozljede, konstatovane u JU “Dom zdravlja” Visoko, dok je iz radnje “KM Trade” d.o.o. Visoko otuđen novac u iznosu od 175,00 KM, šest pištolja i određena količina sportske opreme.
Paralelno sa uviđajnim radnjama, od strane policijskih timova Specijalne policijske jedinice i Policijske stanice Visoko su odmah poduzete mjere blokiranja navedenog područja kao i pretrage terena, sa ciljem otkrivanja, lociranja i lišenja slobode lica koja su izvršila navedeno krivično djelo.

Nakon zavedene kriminalističke obrade i intenzivnih operativnih mjera i radnji koje su poduzimane nakon izvršenja ovog razbojništva, službenici Sektora kriminalističke policije su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela mogu dovesti lica K.A., rođen 1994. godine i P.M., rođen 1996. godine, oba lica iz Visokog.

Prema operativnim saznanjima, navedena lica su se nakon izvršenja krivičnog djela, sa lica mjesta udaljila vozilom marke “Jetta”, u pravcu ulice Ferhatovića, općina Visoko, gdje je i pronađeno predmetno vozilo, dok su se lica pješice udaljila u nepoznatom pravcu. Sporno vozilo je izmješteno na službeni parking Policijske stanice Visoko, gdje je bilo predmet daljnih provjera i istražnih radnji.

Dana 29.09.2017. godine, u noćnim satima, na području Visokog, policijski službenici su locirali i lišili slobode lica: T.B, rođen 1992. godine, H.A., rođen 1995. godine i K.A., rođen 1994. godine, sva lica iz Visokog, dok se za licem P.M., rođenim 1996. godine, iz Visokog, intenzivno traga i za istim je raspisana operativna potraga.

Nakon lišenja slobode navedenih lica, na području Visokog i Sarajeva, su u dane proteklog vikenda, vršenih pretresi stambenih jedinica na više lokacija sa ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz navedenog krivičnog djela, kao i drugih potrebnih tragova i dokaza.

U toku jučerašnjeg dana, a nakon izvršene kriminalističke obrade i dokumentovanja razbojništva, službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su lica K.A., T.B. i H.A. predali Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i daljnje postupanje, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH. Sinoć, oko 21,00 sati, navedena lica su predata u nadležnost Kantonalnog suda u Zenici.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem