Košarka

Tri od četiri najveća favorita Eurobasketa igraju protiv BiH: Pogledajte gdje smo mi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pogledom na najnoviju FIBA “Power rankings” listu koja se odnosi samo na učesnike Eurobasketa pojačava se ionako prisutni dojam da reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u grupi “smrti”.

Naime, prema listi koju je danas FIBA objavila, tri od četiri najveća favorita predstojećeg Eurobasketa igraju u grupi B u kojoj je i reprezentacija BiH.

Prema FIBA rankingu, najveći favorit je reprezentacija Slovenije, a onda slijede Francuska, Grčka i Litvanija. Od tih selekcija, samo Grčka nije u grupi u kojoj su izabranici Adisa Bećiragića.

Srbija je na listi pala za jedno mjesto i sada je peti favorit turnira. Bosna i Hercegovina se nalazi na zadovoljavajućem 15. mjestu od 24 selekcije koje će učestvovati na predstojećem Eurobasketu.

“Uz prisutne komplikacije van terena, Bosna i Hercegovina je upisala pobjedu i poraz u duelima protiv Belgije i Estonije za vikend. Jusuf Nurkić se vratio u reprezentaciju i već daje značajan doprinos sa 18 poena u njihovoj pobjedi kako bi pojačao podcijenjeni napadački dio tima”, navodi FIBA u opisu reprezentacije BiH.

Eurobasket počinje 1. septembra, a već prvog dana kontinentalnog takmičenja BiH izlazi na parket i igrat će protiv Mađarske. Uz te dvije selekcije, u grupi su još Slovenija, Litvanija, Francuska i Njemačka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno