Košarka

Tri košarkašice KŽK Čelik BH Telekom pozvane na okupljanje seniorske reprezentacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na okupljanje ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine pozvane su i tri košarkašice KŽK Čelik BH Telekom, saopštili su nam iz ovog zeničkog kluba.

Novi selektor bh. reprezentacije, Miloš Pavlović, okuplja reprezentaciju od 01. do 08.augusta 2023.godine  na Ilidži kod Sarajeva.

Iz KŽK Čelik BH Telecom pozvane su: Almedina Ahmić (broj 14) na fotografiji, Amna Isaković (broj 3) i Anida Čaušević (broj 5).

– Ponosni smo na naše  buduće zmajice -, kažu iz KŽK Čelik BH Telecom.

Inače, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora prije 20-ak dana.

To je je stručnjak iz Srbije Miloš Pavlović, koji će na klupi zamijeniti dojučerašnjeg selektora Gorana Loju.

Nakon ovog izbora na Sportsport.ba je, pored ostalog, objavljeno:

-S ambicioznim stručnjakom (39) obavljeni su temeljiti razgovori, nakon kojih je zaključeno da se radi o najboljem kandidatu za klupu Zmajica.

Jedan od osnovnih kriterija je bila stručnost u radu s mlađim igračicama, s obzirom da reprezentaciju očekuje svojevrsna smjena generacija nakon što se nekoliko iskusnijih košarkašica oprostilo od dresa s državnim grbom.

Miloš Pavlović je šef stručnog štaba mađarskog Vasasa. Ranije je bio trener Gyora, također kluba iz Mađarske, a sa ekipom Radivoja Koraća je nekoliko sezona osvajao Prvenstvo Srbije, kao i WABA ligu.

Miloš Pavlović je uspješno obavljao i funkciju selektora U-20 reprezentacije Srbije sa kojom ima srebrnu medalju s Evropskog prvenstva. Također, kao dio stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije ima osvojeno evropsko zlato -, stoji u saopštenju KSBiH.

E.Imamović

Foto sa KŽK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno