Nogomet

Tri gola Sofije Krajšumović za pobjedu reprezentacije na Malti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri gola Sofije Krajšumović za pobjedu reprezentacije na Malti – Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u gostima selekciju Malte sa 3:2 u susretu kvalifikacija za EURO 2021.

Cijelu utakmicu izabranice Samire Hurem su imale terensku inicijativu i stvarale su šanse pred golom domaćina, te su ostvarile peti trijumf u svom sedmom kvalifikacionom meču.

Prvu priliku bh. tim je imao u 6’. Šejla Selimović je centrirala sa lijeve strane, a Sofija Krajšumović sa sedam metara glavom loptu šalje preko gola.

Krajšumović se već u 10’ iskupila za taj promašaj. Nakon pasa Amele Kršo sa svoje polovice, brzonoga napadačica ulazi u protivnički kazneni prostor i iskosa sa desne strane šalje loptu u suprotni ugao za 0:1.

Drugi gol Sofija Krajšumović postiže u 26’ glavom sa peterca nakon centaršuta Dajane Spasojević sa desne strane.

Domaće igračice su imale dobre prilike u 30’ i 31’, ali je šuteve sa lijeve strane Marie Farrugia i Dorianne Theuma zaustavila Dijana Haračić.

Selma Kapetanović u 37’ snažno šutira sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola.

Haley Bugeja je u 42’ imala dobar pokušaj sa desne strane, ali je Haračić još jednom bila na visini zadatka.

Nadahnuta Sofija Krajšumović se u 54’ po treći put upisuje u listu strijelaca. Dajana Spasojević sa sredine terena šalje loptu na desnu stranu za Krajšumović koja lob udarcem postiže treći gol za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon tog gola tempo igre je opao i nije bilo većih šansi do 79’ kad Malta smanjuje prednost naše selekcije. Bugeya prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u sredinu za Emmu Xuereb koja sa desetak metara postiže pogodak.

Krajšumović u 82’ oduzima loptu protivničkim odbrambenim igračicama i izlazi sama pred golmanicu Janice Xuereb koja zaustavlja pokušaj bh. napadačice.

Brenda Borg je u 2’ sudijske nadoknade imala dobru priliku, ali je njen udarac sa ivice kaznenog prostora Haračić izbacila u korner.

Ista igračica tri minute poslije se najbolje snalazi u kaznenom prostoru reprezentacije BiH i sa peterca šalje loptu u mrežu za konačnih 2:3.

Bh. seniorke kvalifikacije nastavljaju 9. aprila kad dočekuju selekciju Danske.

Malta-Bosna i Hercegovina 2:3 (0:2)

Centenary – Ta’ Qali

Sutkinja: Neslihan Muratdagi (Turska).

Pomoćne sutkinje: Betül Nur Yilmaz, Sedef Aktan (Turska).

4. sutkinja: Cansu Tryak (Turska).

Golovi: 0:1 Krajšumović (10’), 0:2 Krajšumović (26’), 0:3 Krajšumović (54’), 1:3 E. Xuereb (79’), 2:3 B. Borg (90’+5).

Žuti kartoni: S. Zammit, E. Xuereb, Theuma (Malta), Aleksić (BiH).

Malta: Janice Xuereb, Emma Lipman, Stefania Farrugia, Dorianne Theuma, Rachel Cuschieri (65. Emma Xuereb), Maria Farrugia (76. Martina Borg), Shona Zammit (57. Nicole Sciberras), Jade Flask, Charlene Zammit, Brenda Borg, Haley Bugeja. Selektor: Mark Anthony Gatt.

Bosna i Hercegovina: Dijana Haračić, Nikolina Dijaković (88. Valentina Šakotić), Šejla Selimović (75. Nikolina Vujadin), Melisa Hasanbegović, Marija Aleksić, Dajana Spasojević, Đula Velagić, Milena Nikolić, Selma Kapetanović (90+5. Maja Jelčić), Sofija Krajšumović, Amela Kršo. Selektorka: Samira Hurem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno