Ostali sportovi

Trener Tukinog rivala dao urin umjesto atletičara

Trener Tukinog rivala dao urin umjesto kenijskog atletičara
Trener Tukinog rivala dao urin umjesto kenijskog atletičara

Trener Tukinog rivala dao urin umjesto kenijskog atletičara- Trener u atletskoj reprezentaciji Kenije John Anzrah poslan je kući zbog lažnog predstavljanja na Olimpijskim igrama.

Naime, Anzrah je u Rio de Janeiru uzeo akreditaciju kenijskog atletičara Fergusona Roticha, koji inače trči na 800 metara, te potpisao dokumente za doping test nakon što je prethodno dao uzora urina.

– Takvo ponašanje ne možemo tolerisati – kazao je predsjednik Olimpijskog komiteta u Keniji Kip Keino.

Rotich je danas trebao da nastupi u Riju, ali s obzirom da je njegova akreditacija završila kod Anzraha, koji se lažno se predstavljao, pitanje je kakva će sudbina zadesiti i samog atletičara koji je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu bio jedan od glavnih rivala našeg Amela Tuke.

Međunarodni olimpijski komitet je otvorio hitan disciplinski postupak protiv Anzraha, te je pohvalio Kenijce na brzoj reakciji, a zanimljivo je da predsjednik Kenijskog olimpijskog komiteta Kenije istakao da još uvijek ne zna kako je Anzrah dospio doći do Rija.

(Faktor.ba/FOTO: EPA)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem