Nogomet

Trener Čelika nakon žrijeba Kupa BiH: Jedina smo ekipa koja nema stranaca, možemo i moramo pobijediti Krupu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trener Čelika nakon žrijeba Kupa BiH: Jedina smo ekipa koja nema stranaca, možemo i moramo pobijediti Krupu – Nogometaši Čelika izvukli su Krupu u okviru 1/16 finala Kupa BiH. Budući da se u ovoj fazi igra jedna utakmica, Zeničani su voljom žrijeba domaćini, te će pokušati naredne srijede ovjeriti prolazak u dalju rundu takmičenja.

Kontaktirali smo i šefa struke Adnana Örneka, koji nije baš zadovoljan žrijebom, ali olakšavajuća činjenica je i što se utakmica igra na Bilinom polju.

“Za naš vrlo važan meč jer igramo protiv dobrog tima, koji nas je pobijedio na otvaranju ove sezone. Oni su prošle sezone igrali finale Kupa i zaslužuju respekt. Mogli smo i bolje, ali i gore proći u žrijebu. Naš cilj u duel protiv Krupe je prolazak u dalju rundu takmičenja. Igramo u Zenici, gdje smo ove sezone pobjeđivali i jače ekipe od Krupe, tako da vjerujemo u prolazak protiv nezgodnog protivnika”, ističe Örnek.

Trener Zeničana osvrnuo se i na sutrašnji duel protiv Slobode u Premijer ligi.

“Mi smo jedini tim u ligi koji ne može angažovati strance i to je veliki problem za nas, dok se ne riješi sva ta papirologija. Sutra igramo protiv ekipe, koja igra veoma dobro kući, imali su pozitivan niz do utakmice protiv Mladosti, gdje su zaslužili možda i više od poraza. Bez obzira na kvalitete protivnika, mi očekujemo da nastavimo niz bez poraza. Imamo dosta problema u sastavljanju ekipe, ne mogu računati na Salčinovića, Šišića i Bevaba, dok su upitni Jurina i Okić, koji su sinoć zadobili povrede na treningu. Odavno već govorim da nemamo širok kadar i to polako dolazi do izražaja, ipak ko god zaigra sutra nadam se da će iskoristiti ukazano povjerenje”, kazao je za SportSport.ba Adnan Örnek.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno