Biznis

Treći pokušaj: Na prodaju 15% udjela Željezare Zenica u firmi Linde Gas BH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH objavila je javni poziv za prodaju imovine u vlasništvu preduzeća Željezara “Zenica” d.o.o. Zenica, metodom neposredne pogodbe.

Na prodaju je udio od 15% vlasništva u firmi Linde Gas BH iz Zenice, a počena cijena je sada znatno niža i iznosi 427.300 KM. Podsjetimo, isti poziv je bio raspisan u januaru ove godine, kada je početna cijena bila 1,8 miliona KM, te u aprilu 788.718 KM.

Linde Grupa, čiji je Linde Gas BH član, vodeći je isporučilac industrijskih, procesnih i specijalnih gasova i jedna od najprofitabilnijih inženjering kompanija.

Nudi širok asortiman komprimovanih i rastopljenih gasova kao i hemikalija i zato je značajan i pouzdan partner za veoma raznolike industrije.

Pravo učešća na neposrednoj pogodbi imaju sva fizička i pravna domaća i strana lica u skladu sa članom 12. Zakona o privatizaciji preduzeća.

Direktni pregovori sa ponuđačima održat će se u prostorijama Agencije, Sarajevo, ulica Alipašina 41, 06.07.2017. godine u 11:00 sati.

Izvor: akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno