Rekreacija

Treće kolo Džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trka za Prvaka se zahuktala – Program utakmica trećeg kola lige za prvaka je naslućivao žestoke okršaje a to je potvrdio i prvi susret između Lokvina i Donje Gračanice. Utakmica se igrala u visokom ritmu , ali je na kraju završila bez pobjednika i to rezultatom 1:1.
Utakmica između ekipa Čaršija i Gorica je priredila više od očekivanog, na kraju je Čaršija slavila rezultatom 3 : 2 – ove dvije ekipe su stari znalci , pa im se Čaršija na neki način revanširala za sve pretrpljene poraze iz prethodnih sezona.
Iako su prije početka lige za prvaka momci iz ekipe Gorica važili za jednog od najvećih pretendenata za osvajanje naslova to ekipi Čaršije nije značilo ništa te su u jednoj utakmici punoj tempa i prilika došli do pobjede, predvođeni stamenim Denisom Imamovićem koji je pojačanje ekipe Čaršija u trećoj sezoni. Selektor Ishak Caki Karalić nije krio osobno zadovoljstvo , hvalivši se taktičkom postavkom .
Treći susret lige za prvaka donio nam je još jedan zanimljiv meč između ekipa TIŠNA i G. Gračanica , i ova utakmica prema onome na papiru a i igrom je pretendovala za derbij kola . Utakmica je završena rezultatom 3 : 2 u korist ekipe Tišina.
Tišina je najmlađa ekipa lige prosjek godina je 19, još jednom su pokazali da im je svejedno igralo se na travi ili parketu te su lavovskom borbom savladali uvijek dobru ekipu G. Gračanice, bio je to neizvjestan meč do samog kraja.
Svako kolo svi mogu da glasaju za derbi kola na stranici događaja, ovaj put je izglasan meč Ensar – Pojske. Ono što je na papiru pokazivao to je na terenu i pokazao, ovaj meč je sa pravom odabran kao derbi kola te je ponudio gledaocima pola sata uživanja u futsalu.
Ekipa Pojska predvođena Almirom Doglodom koji je brilirao u ovom meču, te sa 4 postignuta pogotka osigurao pobjedu ekipi Pojska koja je u konačnici slavila rezultatom 5 :3.
4 pogotka Dogloda, 1 Skopljaka bili su dovoljni za pobjedu u derbiju kola te ih vratili u utrku za prvaka lige, ekipa koja pokazuje da timski duh pobjeđuje. Za ekipu ENSARA golove su postigli Enes Čolić i Bernardo Bajalica.
Zadnji susret trećeg kola se igrao između ekipa G. Zenice i Putovića, pobjedu je odnijela ekipa Putovića savladavši ekipu G. Zenice rezultatom 2:1 . Iako desatkovana neigranjem nekolicine ključnih igrača opravdala je epitet favorita za osvajanje lige, iako su ih sekunde dijelile od poraza , da tako ne bude pobrinuo se golman Dženan Smajlović.

Novitet u ovoj završnici nam dolazi u vidu igre na poluvremenu – Pogodi Gredu Osvoji Kredu. Naime riječ je o takmičenju u gađanju prečke a pobjednik odnosi nagradu u vidu dopune ultra pre-paid kredita. Svaka ekipa je mogla prijaviti po jednog igrača koji će pokušati da odnese glavnu nagradu tog kola a u tome je uspio Amar Rizvanović iz ekipe Pojska sa 1 pogođenom prečkom . Pored ovog noviteta , novitet je snimanje derbija kola profesionalnim kamerama . A od petog kola slijede i nagrade za gledaoce u obliku poklon bonova, o tome ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. U ligi za prvaka sezone tri aktivni su rezultati uživo preko twitter društvene mreže. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete susretu koji igra vaš džemat, ili vaši prijatelji, možete uživo pratiti sve promjene prateći twitter račun @dzematskaliga. Iduće kolo se igra, ukoliko vrijeme bude dozvoljavalo, na terenu Turskog parka u nedjelju 13.09.2015. u prijepodnevnim satima. Pozivamo vas da dođete i uživate u najboljem futsalu u gradu.

11996982 534913763329335 691725256 n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno