Zenica

Treće izdanje Uličnog festa UF!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Treće izdanje Uličnog festa UF! pod sloganom “Najbolji sistem je ekosistem” održava se 27. i 28.9.2019. u Zenici. Festival je jedinstven po svom sadržaju, jer podrazumijeva promociju ulične umjetnosti, aktivizma, ekologije, alternativne i soundsystem kulture. Sutra, 26.9.2019. (petak) počinje oslikavanje murala na fasadi zgrade škole Edhem Mulabdić, a naveče u 20 sati je planirano prikazivanje filma “Plavo srce Evrope” i “Wantoks – Ples otpora”.
U subotu prijepodnevni program uključuje dvije radionice: u 11 sati  izrada zatvorenih biljnih terarija i u 13 sati predavanje na temu “Biljke koje liječe tlo od teških metala”. Sve aktivnosti se održavaju u caffe bar Aquarium.
Nakon gradskih aktivnosti, festival se “seli” na planinu Smetovi, gdje se u okviru Planinarskog doma Željezara u subotu od 17 sati održava “Gotivan dan” – druženje uz soundsystem kulturu (muzika iz ručno rađenih zvučnih kutija), ultimate frisbee i slackline, te ostale vještine. Svi su dobro došli!
Prijatelji festivala su Grad Zenica, SHL fondacija i Eko Život.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno