Košarka

Trbićevi izabranici se spremaju za EU

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniorska (U18) košarkaška reprezentacija BiH počela je pripreme za Evropsko prvenstvo A divizije koje će biti održano od 23. jula do 2. avgusta u Grčkoj. Izabranici selektora Marka Trbića okupili su se u ilidžanskom hotelu “Holivud”, gdje će boraviti cijelim tokom priprema. BiH se na Evropskom prvenstvu nalazi u Grupi D sa selekcijama Grčke, Litvanije i Hrvatske. Bh. juniori će raditi u dvorani KSC Ilidža, a planirano je da osim treninga odigraju i četiri test utakmice, po dvije sa vršnjacima iz Turske i Slovenije.

Prvi put Ilidžu će napustiti 5. jula, kada će otputovati za Tivat, gdje ih čekaju dva prijateljska susreta sa Crnom Gorom. Nakon kratkog povratka u bazu na Ilidži, 10. jula odlaze za Sloveniju, na kontrolni dvomeč sa domaćom selekcijom. Posljednju fazu priprema od 14. do 21. jula i polaska za Grčku obaviće na Ilidži. U tom periodu planirane su još dvije utakmice protiv Crne Gore, s tim što će ovoga puta domaćin biti BiH.

Selektoru Trbiću odazvalo se sljedećih 16 košarkaša: Ammar Gegić (Spars), Đorđe Aleksić (Mladost), Sandro Antunović (Koš), Nedim Đedović (Barselona, Špa), Edin Atić (Spars), Damir Hadžić (Rimini Crabs, Ita), Fahrudin Manjgafić (Spars), Ibrahim Durmo (Čelik), Arsenije Vučković (Rookie), Miljan Sarić (Budućnost, CG), Alija Pirić (Spars), Enis Memić (SAD), Adnan Arslanagić (Spars), Admir Bešović (Koš), Ajdin Penava (Spars) i Nemanja Marković (Radnik).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno