Politika

Traži se firma za štampanje glasačkih listića, bit će utrošeno 77 tona papira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centralna izvorna komisija Bosne i Hercegovine raspisala je nabavku za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za provođenje Lokalnih izbora 2024. godine, javlja Akta.ba.

Procijenjena vrijednost javne nabavke za okvirni sporazum je 1.282.000 KM bez PDV-a, odnosno 1.500.000 KM sa PDV-om.

Predviđeno je zaključenje okvirnog sporazuma sa jednim privrednim subjektom na period do dvije godine.

Izbori koji će se održati u oktobru 2024. godine, prema postojećim zakonskim odredbama raspisuju se za sljedeće organevlasti u Bosni i Hercegovini:
a) 64 općinska vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine
b) 56 skupština opština u Republici Srpskoj
c) 120 načelnika općina u Bosni i Hercegovini
d) 14 gradskih vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine
e) 7 skupština gradova u Republici Srpskoj
f) 22 gradonačelnika gradova u Bosni i Hercegovini
g) Skupštinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (jedna izborna jedinica)
h) Izbori za izbor vijećnika u Vijeće Grada Mostara.

Ukupan broj birača koji su upisani u izvod iz privremenog Centralnog biračkog spiska za izbore 2024. godine, iznosi približno 3.390.000 birača.

Svaki birač će dobiti dva različita tipa glasačkog listića. Procjena broja glasačkih listića se bazira na konačnom broju birača upisanih u Izvod iz Centralnog biračkog spiska koji će glasati na predstojećim izborima.

U predmet nabavke je predviđena izrada i nabavka papira sa posebnom zaštitom, 80 gramskog papira sa novim vodenim žigom (kontinuirani vodeni žig ).

Na osnovu prethodno navedenih podatka, procijenjena ukupno potrebna količina glasačkih listića iznosi približno 6.780.000 komada glasačkih listića različitih formata, dok je procjenjena okvirna količina papira približno 77 tona, koliko je nabavljeno za provođenje poslednjih Lokalnih izbora 2020. godine.

Za štampanje glasačkih listića za prijevremene izbore tokom trajanja okvirnog sporazuma neće odabrani dobavljač nabavljati od proizvođača papira nego će preuzeti iz skladišta Centralne izborne komisije BiH koja raspolaže dovoljnom količinom papira sa zaštitom.

Svi dobavljači će biti obavezni da daju ponudu cijene za 80 gramski papir u Obrascu za cijenu. Obaveza dobavljača je da u svojim ponudama navedu detaljne podatke o proizvodnji papira, kao i sve detalje oko načina, uvjeta i vremena isporuke papira za potrebe štampanja glasačkih listića.

Podsjetimo, nakon provedenog postupka javne nabavke 2022. godine, kompanija “Unioninvestplastika” dobila je posao štampanja i pakovanja glasačkih listića koji su se koristili na Općim izborima u BiH 2022. godine, te Lokalnim izborima 2020. godine.

Autor: akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno