Nogomet

Travnik-Čelik: Pogrešna odluka sudije Prošića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana sjednica Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH – I utakmica NK Čelik – NK Travnik bila na tapetu. Na današnjoj vanrednoj sjednici, predsjednik i dva dopredsjednika Komiteta za sudije i suđenje u saradnji sa Odjelom za sudije i suđenje NS/FS BiH su analizirali 7 odigranih utakmica IV kola BHT Premijer lige BiH i donijeli slijedeće odluke i zaključke:
1. NK Široki Brijeg – FK Željezničar
• Glavni sudac Skakić Dragan : 19 minut ispravno isključenje vratara
• Asistent I Beljo Davor : 72 minut ispravna odluka kod ofsajda
• Asistent II Macić Amer : 61 minut ispravna odluka kod ofsajda
• Asistent II Macić Amer : 66 minut pogrešna odluka kod ofsajda
• Asistent II Macić Amer : 90+2 minut ispravna odluka kod ofsajda

2. FK Sloboda – FK Borac
• Asistent I Baković Haris : 64 minut pogrešna odluka kod ofsajda

3. NK Travnik – NK Čelik
• Asistent II Prošić Elvis: 21 minut pogrešna odluka kod ofsajda
Suci koji su napravili propuste u suđenju, skidaju se sa utakmica V i VI kola na kojima su bili određeni i neće biti delegirani u narednih mjesec dana. Na ostalim analiziranim utakmicama IV kola nije bilo propusta u suđenju.
Komitet posebno ukazuje na neosnovanost tvrdnji i saopštenja FK Željezničar nakon utakmice ovog kluba u Širokom Brijegu koje se odnose na navodnu odgovornost Direktora takmičenja Elmira Pilava i Rukovodioca za sudijska pitanja Salema Prolića naime, njihove nadležnosti su jasno definisane Organizacionim pravilnikom NS/FS BiH i Pravilnikom o sudijama i suđenju koji definiše da se sve odluke donose u saradnji sa Komitetom za sudije i suđenje koji odgovara IO NS/FS BiH. Članovi Generalnog sekreterijata saveza pružaju administrativnu i tehničku podršku članovima Komiteta i ostvaruju profesionalnu saradnju u skladu sa definisanim nadležnostima, a u interesu razvoja i unapređenja suđenja shodno UEFA sudijskoj konvenciji.
Komitet za sudije i suđenje u saradnji sa Odjelom za suđenje i Sektorom za takmičenje će podnijeti disciplinsku prijavu protiv odgovornih osoba u u svim klubovima koji budu kršili Pravilnik o ponašanju članova nogometne/fudbalske organizacije (Kodeks o ponašanju član 7.).
Komitet za sudije i suđenje zajedno sa Sektorom za takmičenje i Odjelom za sudije i suđenje odbacuje sve pritiske klubova i pojedinaca iznesene u javnosti, potvrđuje svoju opredjeljenost da neće podleći neosnovanim pritiscima, te će nastaviti raditi u skladu sa UEFA sudijskom konvencijom, pravilnicima NS/FS BiH i smjenicama IO NS/FS BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno