Biznis

Transcom BiH – Zenički zamah uz novi tim, novi projekat i nova radna mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Švedska kompanija Transcom nastavlja ekspanziju na tržištu BiH započinjući novi projekat u Zenici. U svijetu broji više od 30.000 zaposlenih, posluju u čak 28 zemalja na 5 kontinenata i 33 jezika, a u BiH prve poslovnice su otvorili 2020. godine. Kroz tri godine provođenja visokih internacionalnih standarda u radu i odnosu prema zaposlenima, kompanija je proširila svoje poslovanje na čak tri lokacije – u Banjaluci, Tuzli i Zenici te danas broji preko 450 zaposlenih.

Nakon temeljne analize potencijala, upravo je Zenici pripala čast otvaranja novog projekta na njemačkom jeziku. Za stanovnike Zenice i okolice to će značiti mogućnost izgradnje karijere u međunarodnom okruženju, visoku stopu sigurnosti zadržavanja posla i mogućnost napredovanja. A zašto baš daljnja ekspanzija na BiH tržištu? Vjerujemo da se dio odgovora krije upravo u činjenici da je Transcom u posljednje dvije godine nagrađen za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini zbog čega menadžment kompanije vjeruje da je to najperspektivnije tržište za jednog od njihovih najvjernijih klijenata.

Projekat s bogatom prošlosti i svjetlom budućnosti

Zamolili smo Ivanu Mitić, Business Menadžerku, koja radi na projektu preko 10 godina, da odvoji malo vremena za nas i prezentuje nam detalje. Uz veliki entuzijazam podijelila je s nama neke od ključnih informacija o samom projektu i njihovim planovima.

Prema njezinim riječima, radi se o jednoj od vodećih evropskih online banaka, koja posluje od 2005. godine i trenutno ima preko 2.500.000 korisnika kartice u čitavoj Evropi. Partnerstvo i stabilna saradnja banke i Transcoma seže još od 2009. godine, a danas u 2 države broji preko 550 zaposlenih. ‘’Izuzetno smo uzbuđeni i sretni što će se ti brojevi povećati i što nam se pridružuju nove kolege iz Zenice’’, istakla je Ivana.

Kakvi su daljnji planovi?

Naša vizija je da budemo banka okrenuta ka budućnosti sa fokusom na zadovoljstvo klijenata. Želimo da nastavimo našu ambicioznu putanju rasta i uključimo nova tržišta i nove proizvode. Budući da je u ovoj industriji velika potreba za govornicima njemačkog jezika, u cilju održavanja kvalitete, istražujući različita područja gdje bismo mogli da širimo naš tim, Bosna i Hercegovina i Zenica su se daleko izdvojile kao ogroman potencijal za napredovanje.

Kako izgleda rad na projektu i u Transcomu?

Radeći u Transcomu se nauči mnogo toga. Ono što je među najznačajnijim jest rad sa ljudima, kolegijalnost i izlaženje iz zone komfora. To se očituje u svakodnevnoj i sveprisutnoj komunikaciji i podršci kolega, nadređenih i cijele okoline. Svaka osoba je individua za sebe, i svako zaslužuje da mu se pristupi sa posebnom dozom pažnje. Također da se izdvoji dovoljno vremena za svakog kako bi zaposleni znali da neko brine o njima i podstiče njihov profesionalni rast i razvoj.

‘’Na samom projektu se može mnogo toga saznati o funkcionisanju samih kreditnih kartica, uplata, isplata, nešto što već sami svakodnevno koristimo, a nismo ni svjesni samih mehanizama. Dinamika je nešto što je jako karakteristično za naš projekat, što održava motivaciju i potiče kreativnost.’’

Šta Transcom pruža svojim zaposlenima?

Već od prvog dana plaćene obuke, nove kolege na ovom projektu mogu računati na ugovor o radu na neodređeno vrijeme, što je jedna od novina kojom Transcom želi dodatno potvrditi svoje dugoročne planove na BiH tržištu.

Uz to, novi projekat nudi još jednu pogodnost koja se odnosi na nove mame uvodeći takozvani Working mom program koji će mamama djece do 7 godina starosti omogućiti fleksibilno radno vrijeme.

Na sve navedeno, nove kolege ostvaruju pravo i na već poznate Transcom pogodnosti poput:

privatnog zdravstvenog osiguranja, bonusa dobrodošlice od čak 500KM bruto, dva slobodna dana u sedmici, novčanu pomoć za rađanje djece, regres za praznike i odmor, slobodan dan prilikom polaska djeteta u prvi razred ili vrtić, poklone za djecu i niz drugih benefita.

Ako i vi želite biti dio uspješne Transcom priče, ukoliko ste znatiželjni u vezi karijernih mogućnosti koje Transcom pruža i zanima vas mogućnost rada u međunarodnom okruženju, Transcom tim vam stoji na raspolaganju putem email adrese [email protected], a prijaviti se za projekat o kojem je riječ u članku moguće je putem sljedećeg linka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno