Nesreće

Tragedija u Radnoj zoni Zenica I – 25-godišnji Zeničanin zadobio životno ugrožavajuće povrede u pokušaju presjecanja elektro-mreže

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvadesetpetogodišnji Zeničanin A. Č. teško je stradao i zadobio po život opasne povrede sinoć na području Radne Zone Zenica I, saznaje Zenicablog. Ovaj mladi Zeničanin je pokušao presjecanje i otuđenje elektro-kablova iz pogona za koje je krivo pretpostavljao da nisu u funkciji, te je došlo do kontakta sa mrežnim naponom tzv. Termoelektrane, odnosno pogona koji služi za napajanje postrojenja za distribuciju sadržaja vrelovoda JP Grijanje Zenica prema gradu.

Kako saznajemo, A. je zadobio po život opasne povrede i opekline najtežeg stepena, te je zbog težine i karaktera povreda hitno prebačen na klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS). Ovlašteni službenici Uprave policije MUP-a ZDK su obavili uviđaj, a iz policije još jednom pozivaju sve građane da ni pod kojim okolnostima ne prilaze instalacijama i postrojenjima, jer, bez obzira na okolnosti svaki pokušaj neovlaštenog i nestručnog kontakta sa instalacijama, od željeznica do elektro-postrojenja, za naše sugrađane završava fatalno.

Foto: ilustracija – područje Radne zone Zenica I – Google maps –

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno