Nesreće

Tragajući za dvojicom nestalih Zeničana, specijalci pronašli treću nestalu osobu?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su oko 1225 sati u zeničkom naselju Blatuša u rijeci Bosni uočili tijelo nepoznate osobe, nakon čega se pristupilo izvlačenju tijela i pokušaju identifikacije, kao i uviđaju. Pripadnici Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK i njihove kolege iz policije danas su pretragom obala i rijeke Bosne nastavili aktivnosti s ciljem pronalaska nestalih Zeničana Muhameda Šišića i Omera Travnjaka, kada je primjećeno tijelo u rijeci Bosni.

-Pripadnici Specijalne policije koji su pretraživali korito i obale rijeke Bosne uočili su tijelo te informisali dežurnog tužioca.  Prema raspoloživim podacima, tijelo koje je izvučeno iz Bosne nije identifikovano ni kao Šišić, ni kao Travnjak. Radi se o mlađem muškarcu, a dalje provjere su u toku, rekao nam je izvor iz zeničke policije.

I zvanično se za sada se ne može govoriti o identitetu tijela pronađenog u rijeci Bosni.

Podsjećamo, aktuelne su dvije potrage za nestalim Zeničanima, u skorije vrijeme. Muhamed Šišić (26) je nestao 2. januara u večernjim satima, a pripadnici Specijalne policije MUP-a ZDK, kao i Zatvorske straže danima su pretraživali lokalitet Gornje Zenice gdje je Šišić često išao šetati.

Prije nekoliko dana policija je zaprimila i prijavu o nestanku 72-godišnjeg Zeničanina Omera Travnjaka koji je u ponedjeljak, 13. januara oko 14 sati, nestao nakon što je otišao iz svog stana u ulici Talića brdo u pravcu džamije na ikindija namaz, ali se više nije vratio kući. S ciljem pronalaska policija je danas intenzivirala aktivnosti na kopnu, odnosno obalama, kao i na rijeci Bosni gdje su angažovana dva čamca i više pripadnika policije.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno