Info

Toplotni val nastavlja se i sljedeće sedmice, temperature do 39 stepeni

Toplotni val koji je protekle sedmice zahvatio našu zemlju, nakon kratke pauze, nastavit će se i u narednoj. Sljedećih nekoliko dana očekuje nas temperatura do 39 stepeni.

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda početak sedmici biti će sunčan uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu i sjeveru do 26, a dnevna će ponovo biti od 32 do 38 stepeni.

U utorak 29. juni, očekuje nas još jedan sunčan dan uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu i sjeveru zemlje do 27, a dnevna 33 do 39 °C.

Posljednjeg dana mjeseca juna će biti izrazito visoka temperatura. Za srijedu, 30. juni, meterolozi prognoziraju sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu do 27, a dnevna 32 do 38 stepeni.

Čuveni meterološki servis AccuWeather izdao je narandžasti meteoalarm za područje BiH, zbog visokih temperatura koje će prelaziti preko 35 stepeni.

Zbog toga se pripremite za vrućine koje mogu izazvati zdravstvene probleme, naročito ranjivim grupama ljudi među koje spadaju starije osobe, hronični bolesnici, trudnice i mala djeca. Pratite savjete zdravstvenih institucija i ponašajte se prema njihovim preporukama.

Autor: klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: