Info

Topli decembar: Temperature u narednim danima u BiH penjat će se i do 17 stepeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prema prognozama meteorologa, u narednih nekoliko dana pred nama je izuzetno toplo vrijeme. U pojedinim dijelovima Bosne živa na termometrima penjat će se do 14 stepeni, a u Hercegovini i do 17 stepeni Celzijusovih.

Sutra će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar će biti slab južnog smjera, a najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

Početak naredne sedmice obilježit će pretežno oblačno vrijeme na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne bit će manja naoblaka, po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 17. decembra, meteorolozi prognoziraju pretežnu naoblaku na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne najavljuje se mala do umjerena naoblaka. Na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14 stepeni, a na jugu zemlje do 16.

U srijedu će biti pretežno oblačno na području Krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. U ostatku Bosne mala do umjerena naoblaka s tim što će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno