Biznis

Top pet svjetskih shopping sajtova koji robu dostavljaju i u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je krajem aprila ove godine stupila na snagu odluka o povećanju vrijednosnog praga oslobađanja od dažbina za pošiljke iz inozemstva sa 50 na 300 KM, mnogi građani naše zemlje odlučili su se raznu robu kupovati putem interneta, bilo da se radi o odjeći, obući, knjigama i sl. Bitno je napomenuti da u iznos robe koju naručujete, ukoliko ne želite plaćati dadžbine, treba uključiti i cijenu poštarine, tj. da cijela pošiljka s poštarinom ne košta više od 300 KM.

Većini je poznato da od raznih prodavača sa eBaya možete naručiti manje više sve iz BiH, ali sa Amazona nažalost ne. Amazon.com uglavnom u BiH isporučuje još uvijek isključivo knjige, DVD-ove i CD-ove. Mi smo za vas odabrali pet najboljih sajtova za shopping koji robu šalju u BiH, imaju redovne popuste i sigurnu isporuku u našu zemlju.

1. Asos.com: Besplatna poštarina za narudžbe veće od 30 eura

Asos je britanska online trgovina odjeće za žene i muškarce koja je prvenstveno namijenjena osobama u 20-tim godinama, mada njihovu robu kupuju i mlađi i stariji. Od svih online trgovina u Evropi na Asosu možete ostvariti najpovoljnije cijene, a velika prednost je što je poštarina besplatna na artikle koji koštaju više od 30 eura, čak i za dostavu u Bosnu i Hercegovinu putem regularne pošte. Nudi, osim vlastitog, razne brendove, od Adidasa i Nikea, do Miss Selfridgea. Asos trenutno ima 18 miliona kupaca, a samo u ovoj godini ostvario je do sada više od 2,3 milijarde funti prihoda, što je čak 27% više nego prošle godine.

2. Scotch & Soda: Amsterdamski brend za mlade

Scotch & Soda je holandska maloprodajna kompanija osnovana još 1985. godine. Počela je kao brend za muškarce, a danas prodaju odjeću i za žene, te dječake i djevojčice. Širom svijeta imaju svoje 204 prodavnice, a njihovi artikli se nalaze još u 8 hiljada drugih prodavnica, uključujući i Beograd i Zagreb, ali ne i Sarajevo. Dostava za Bosnu i Hercegovinu iznosi 25 eura za sve narudžbe u vrijednosti do 150 eura, a iznad toga je besplatna. Pošiljke se šalju UPS-om.

3. Farfetch.com: Luksuzna odjeća i redovni popusti

Farfetch je online multibrand prodavnica luksuzne odjeće za muškarce i žene sa sjedištem u Londonu, koja svoju robu isporučuje iz 700 trgovina širom svijeta. Korisnici Farfetcha mogu redovno ostvariti odlične popuste na ovoj online prodavnici. Za Bosnu i Hercegovinu pošiljke se šalju isključivo DHL-om, a cijena poštarine je fiksna i iznosi 20 eura. Pošiljka u BiH dolazi za svega dan ili dva i ne može se kombinovati više artikala u jednu pošiljku. Od oktobra ove godine dionice Farfetcha kupila je i PETA, organizacija za zaštitu prava životinja, kako bi spriječili prodaju krzna na njihovim stranicama.

4. Mr. Porter: Online trgovina za muškarce sa 450 brendova

Mr. Porter je online trgovina za muškarce sa 450 brendova, koje dostavlja širom svijeta, pa i u Bosnu i Hercegovinu. Na Mr. Porteru artikli se mogu kombinovati u jednu pošiljku, koja se šalje DHL-om po fiksnoj cijeni od 20 funti. Za pošiljke preko 200 funti, poštarina je besplatna. Na Mr. Porteru možete naći gotovo sve poznate brendove, a tu su i zanimljivi tekstovi o modi i savjeti za oblačenje. Mr. Porter, osim odjeće, prodaje i luksuzne satove. Osim Mr. Portera, tu je i sestrinska online trgovina Net a Porter, koja prodaje luksuznu odjeću za žene. Prednost Mr. Portera je što ukoliko nešto naručite, a ne odgovara vam, možete besplatno vratiti, jer plaćaju troškove poštarine vraćanja pošiljke.

5. Feelunique.com – kozmetika za nju i njega, mogućnost besplatne poštarine

Feelunique.com predstavlja online trgovinu kozmetičkih proizvoda za uljepšavanje za žene i muškarce. Nastao je 2005. godine, a danas je jedna od najvećih trgovina ovakve vrste. Redovno nudi odlične popuste. Isporuka narudžbi u BiH u iznosu većem od 40 eura je besplatna, a šalje se redovnom poštom. Feelunique trenutno u svojoj bazi ima 30 hiljada proizvoda.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno