Biznis

TOP 10: Ove kompanije IT sektora su najbolje poslovale u 2019. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

TOP 10: Ove kompanije IT sektora su najbolje poslovale u 2019. godini – Poslovni portal Akta.ba uradio je analizu TOP 10 kompanija IT sektora u BiH. Izuzimajući veletrgovinu, malotrgovinu i distribuciju, u analizu su ušle kompanije koje se bave proizvodnjom, odnosno računarskim programiranjem, izradom softwarea, izradom i upravljanjem bazama podataka.

Prvo mjesto po ostvarenom prihodu zauzeo je banjalučki Prointer IT sa 44,5 miliona prihoda, dok je po dobiti prvi Atlantbh d.o.o. Sarajevo sa 4,6 miliona KM.

Inače, ovih 10 kompanija je prihodovalo 233.975.143,00 KM, a procjenjuje se da IT industrija u Bosni i Hercegovini generiše oko 500 miliona KM prihoda godišnje.

Kao takva, IT industrija raste sa ambicijom da postane strateška privredna grana BiH koja bilježi kontinuirani rast broja zaposlenika.

Deset najvećih IT kompanija u BiH pogledajte u infografici

Napomena: U tabeli se nalaze odabrani podaci preuzeti iz finansijskih izvještaja privrednog društva. Za tačnost podataka iz finansijskih izvještaja odgovorne su osobe koje prema zakonu predstavljaju društvo.

Izvor finansijskih podataka: Bisnode rješenja



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno