Nesreće

Tokom spašavanja štićenika Doma povrijeđene dvije medicinske sestre i dvojica policajaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U požaru koji je sinoć izbio u Domu za stara lica u Zenici, tokom evakuacije starih i iznemoglih osoba iz ove ustanove četiri osobe su povrijeđene, potvrdio je za Zenicablog portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Elvedin Fišek.

-Dvije medicinske sestre i dvojica policijskih službenika zadobili su lake tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. U svim slučajevima se radi o respiratornim problemima. Također, određeni broj štićenika Doma za stara lica je na prilikom evakuacije zatražio pomoć koja im je i ukazana na licu mjesta, kazao nam je Fišek.

U prijepodnevnim satima danas biće izvršen policijsko-tužilački uviđaj, a posao vještaka protivpožarne struke je da tačno utvrdi od čega i kako je došlo do požara. Nezvanično, požar se širio iz sobe jednog od štićenika, starije osobe, a uzrok će biti utvrđen vještačenjem i uviđajem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno