Zenica

TKD Akademija Jale: Čišćenje Kamberović polja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Više od 20 velikih vreća za smeće i kutija tokom decembra i januara mjeseca  uspjeli su očistiti od otpada, smeća, flaša i medicinskih štetnih materija članovi Tekvando akademije Jale, izjavio je predsjednik organizacionog odbora TKD-a Jasmin Mujanović Jale. “Odrađjena” je kompletna ruta od  restorana Ade, preko cijelog Kamberović polja, pa sve do Željezničkog mosta.
Osim čišćenja smeća aktivisti su postavili nove kese za smeće u svaku kantu kako bi Zeničani mogli odlagati smeće po završetku svog boravka na šetalištu.
– Ovim putem apelujemo na sve naše sugrađane da održavamo higijenu naših šetališta i da sačuvamo prirodna bogatstva. S obzirom da je Kamberović polje najfrekventnije mjesto, i zato  smo i ciljano projekat pripremili za navedenu lokaciju, jer na njemu borave sportisti, djeca, i penzioneri, kaže Mujanović.
Projekat čišćenja Kamberović polja finansirao je Fond za zaštitu okoliša, Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno