Ostali sportovi

Press povodom turnira Zenica Open 2016

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

TK Čelik – Povodom 17. teniskog turnira “Zenica Open 2016”, u prostorijama press centra na Atletskom stadionu Kamberovići u Zenici, danas je održana press konferencija. Prisutnim su se obratili: Damir Kukić, direktor turnira, Azra Baručija Koluh, vrhovni sudija turnira, te Mladen Antić, predstavnik „Perutnine“ Ptuj, jednog od sponzora turnira.

Organizatori turnira su istakli da se ovaj 17. tradicionalni turnir održava u organizaciji Teniskog kluba “Čelik” Zenica i on je iz kalendara Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina. Turnir se igra na terenima Kamberovića polja u Zenici u terminu od 1. do 7. maja 2016. godine. U nedjelju 01.maja odigrani su kvalifikacioni mečevi, a u utorak, 03. maja, započeo je glavni turnir u pojedinačnoj i
konkurenciji parova. Djevojke nisu igrale kvalifikacije.

Na turniru učestvuje 70 igrača iz 14 zemalja Evrope i to: Hrvatska, Srbija, Makedonija, Mađarska, Austrija, Rusija, Rumunija, Njemačka, Slovenija, Italija, Bugarska, Latvija, Crna Gora, Kipar i Bosna i Hercegovina. Prvi nosilac turnira u muškoj konkurenciji je Makedonac Mihail Kuseski, 107. igrač na evropskoj listi, a drugi nosilac je Vile Matić iz Hrvatske, 133. igrač na evropskoj listi.

U ženskoj konkurenciji prva nositeljica je Lana Šipek iz Hrvatske, 209 igračica na evropskoj listi, a druga nositeljica je Milica Bojić iz Bosne i Hercegovine, 259. igračica na evropskoj listi.

U konkurenciji juniorki u glavnom turniru nastupaju 24 teniserke, a u konkurenciji juniora u glavnom dijelu nastupaju 32 tenisera.
Boje grada Zenice brane tri juniorke i to: Kanita Isaković (TK Čelik Zenica), te Lara Husagić i Maja Dodik (TK Mladost Zenica).
Kako je istakla Azra Baručija Koluh, turnir se nastavlja danas i u zavisnosti od vremenskih uslova počet će u 12 sati. Polufinale je predviđeno za petak 06.maja, a finale u subotu 07.maja. U slučaju lošeg vremena finale se prolongira za nedjelju 08.maja 2016.godine.

Od zeničkih predstavnica na turniru, kako je istaknuto na pressu, mlada teniserka TK Čelik, Kanita Isaković, prošla je 1.kolo pobjedivši crnogorku Tijanu Popović sa 6:0 i 6:1. Maja Dodik iz TK Mladost Zenica pobjedila je 6:0 i 6:4 predstavnicu iz Hrvatske, Gabrijelu Matijević. Druga predstavnica TK Mladost iz Zenice, Lara Husagić, poražena je u 1.kolu sa 1:6 i 0:6 od Irme Ustavdić (BiH).
Uprkos lošem vremenu i vaskršnjim praznicima organizatori su zadovoljni odzivom takmičara.

Sponzori turnira su: Vlada ZDK sa svojim resornim ministarstvom za sport, Grad Zenica, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, Perutnina Ptuj i BH Telekom.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno