Info

Tinejdžeri najviše vremena provode na Facebooku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Istraživanja pokazuju da su tinejdžeri više online nego što su ikad prije bili. Tačnije, trenutno 92 posto tinejdžera od 13 do 17 godina surfa internetom svaki dan. Samo njih šest posto to čini jednom sedmično, a dva posto manje od toga.

Pokazalo je to istraživanje provedeno od strane Pew Research Center na 1060 tinejdžera u Sjedinjenim Američkim Državama. Dokaz je to da su praktički konstantno online. Naravno, to je tako zbog pametnih telefona koji su dio svakodnevnice, ali i činjenice da se obrazovni sistem itekako oslanja na internet i uređaje kojima mu se pristupa.

Zanimljivo, Afroamerikanci su najčešće vlasnici pametnih telefona i među ispitanim ima ih 85 posto. Hispanoamerikanci pak čine 71 posto, a ukupno 75 posto tinejdžera posjeduje pametni telefon. Njih 30 posto ima pristup fiksnom telefonu, a samo 12 posto nema mobilni uređaj bilo koje vrste.

Kad je riječ o tome šta posjećuju, iznenađenja nema. Najviše vremena provode na društvenim mrežama kao Facebook, Instagram ili Snapchat. Naravno, Facebook je sa 71 posto najpopularniji, a potom slijedi s dvostruko manje posjeta Instagram i sa zanemarivim postotkom Snapchat. Twittera nema na listi, tinejdžerima nije zanimljiv.

Ništa manje nije zanimljiva ni činjenica da dječaci više surfaju nego djevojke. Tek je razlika u tome da umjesto Facebooka, djevojke više koriste Instagram i Tumblr nego dječaci.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno