Zenica

Tim zeničkog Pravnog fakulteta apsolutni pobjednik regionalnog “Futura Moot Court” takmičenja iz ljudskih prava

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tim zeničkog Pravnog fakulteta apsolutni pobjednik regionalnog “Futura Moot Court” takmičenja iz ljudskih prava – Kako saznaje Zenicablog, izuzetan uspjeh predstavnika Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici zabilježen je proteklog vikenda u Nišu (Srbija). Članovi tima PF UNZE su dr.sc. Enis Omerović (predsjednik Kluba i akademski trener), ass. Amra Avdić (akademska trenerica), studenti treće goidine Lejla Ridžalović, Lejla Bošnjak i Haris Hamzić, te studenti druge godine Ajna Mahmić, Amina Hasanović i Semir Mujezinović, sa dva istraživača Arminom Čunjalo i Ajšom Luković.

Na šestoj Futuri, regionalnom takmičenju studenata prava u simulaciji suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu, tim Pravnog fakulteta UNZE osvojio je zasluženo prvo mjesto. Takmičenje je održano od 30. juna do 2. jula na Višem sudu u Nišu u organizaciji nevladine organizacije Civil Rights Defenders.

Ove godine na takmičenju je učestvovalo pet pravnih fakulteta iz regije, Bitole i Štipa (Makedonija), Kragujevca (Srbija), te Mostara i Zenice (BiH). Pravni fakultet u Zenici jedina je ekipa koja je pobijedila u sva četiri suđenja i u konačnici osvojila 98 od 100 maksimalnih bodova.

– Naravno, bila je velika čast učestvovati na ovom takmičenju, te izlagati pred regionalno priznatim autoritetima iz oblasti ljudskih prava. Ovo će nam iskustvo zasigurno pomoći u daljnjem profiliranju kao mladih pravnika. Pohvale koje smo dobili od njih, govore nam da smo na dobrom putu, a ujedno su i podsticaj za nas daljnji napredak, rekla je studentica treće godine PF UNZE Lejla Ridžalović.

– Prije svega, treba istaći da nam je bila čast učestvovati na ovom eminentnom takmičenju. Naravno, jako smo ponosni na naš uspjeh i što nosimo pobjedu u naš grad. Stekli smo značajno iskustvo koje će nam zasigurno pomoći u budućnosti i našem daljnjem razvoju, dodala je Ajna Mahmić.

Ekipa Zenicabloga čestita zeničkom timu i želi im još mnogo prvih mjesta i uspjeha u stručnom usavršavanju i znanju.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno