Zenica

Tim Pravnog fakulteta Zenica ponovo među 64 najbolja pravna fakulteta na svijetu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vis Moot tim iz Zenice nastavio je tradiciju sjajnih uspjeha na svjetskom takmičenju iz međunarodne arbitraže u Beču – Vis Moot.

Ovo je četvrti put u historiji Pravnog fakulteta da se zenički tim plasirao među 64 najbolja pravna fakulteta na svijetu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 378 timova iz cijelog svijeta. Ovogodišnjim uspjehom, tim iz Zenice je zadržao tradiciju i time ostao jedini pravni fakultet iz BiH koji se ikada plasirao u eliminacione runde.

Ove godine tim su činile studentice četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici Amila Pivić i Lejla Komarac, zajedno sa akademskom trenericom ass. Aminom Hasanica.

Tim Pravnog fakulteta, u sklopu priprema koje su trajale sedam mjeseci, učestvovao na dva pre-moota, odnosno pripremna takmičenja, a to su Zenica Vis Pre-Moot na kojem su osvojile treće mjesto, te Beograd Pre-Moot.

Pravni fakultet Zenica se zahvaljuje Programu američke vlade za razvoj trgovačkog prava (Commercial Law Development Program – CLDP), te Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini na podršci, te prof.dr. Zlatanu Meškiću, mr. iur Arneli Maglić, dr. sc. Neveni Jevremović i mr. iur Fahiri Brodlija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno