Info

TikTok je najpopularnija web stranica na svijetu u 2021. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prema nedavnom izvještaju kompanije za web performanse i sigurnost Cloudflare, TikTok je pobijedio Google u pogledu internet prometa i postao najposjećenija platforma na tržištu u 2021.

U svom zvaničnom izvještaju o online prometu u prethodnoj godini Cloudfare je naveo top 10 najpopularnijih domena ili web stranica u 2021. godini.

Dok je Google, zajedno sa svojim drugim platformama poput Maps, Photos, Translate i Books ostao neporaženi lider u 2020. godini, TikTok se popeo sa sedme pozicije na vrh kako bi pobijedio giganta iz Mountain Viewa.

Na listi top 10 su se našli: TikTok, Google, Facebook, Microsoft, Apple, Amazon, Netflix, YouTube, Twitter i WhatsApp.

Prema izvještaju, TikTok je najprije dostigao vrhunac na globalnoj ljestvici prometa 17. februara ove godine. Na platformi je ponovo došlo do porasta saobraćaja, u martu i junu. Nakon toga platforma za kratke videosnimke zauzela je svoje mjesto kao broj jedan.

Unatoč tome što je trajno zabranjen u Indiji i suočava se s negativnim reakcijama u SAD-u, TikTok je nadmašio Facebook i postao najpreuzimanija aplikacija na svijetu ranije ove godine.

Nadalje, prema nedavnom izvještaju New York Timesa platforma za kratke videozapise postala je “sveti gral marketinga” za oglašivače koji ciljaju Gen-Z populaciju.

Raznolikost sadržaja privukla je korisnike iz svih sektora, zajednica i starosnih grupa te pomogla da platforma postane broj jedan.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno