Košarka

Težak poraz Zmajica za oproštaj od Svjetskog prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je svoju posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Australiji i zabilježila očekivani poraz od Sjedinjenih Američkih Država, apsolutnog favorita na Mundobasketu.

Aktuelne svjetske prvakinje susret otvaraju vodstvom od 0:6, da bi Zmajice smanjile na 5:8 u trećoj minuti, poenima Matee Tavić i Jonquel Jones. No, Amerikanke ubacuju u brzinu više i do dvocifrene prednosti (8:18) dolaze u šestoj minuti.

Distanca je nastavila rasti, na plus 20 reprezentacija SAD podiže početkom druge četvrtine (35:15), a na 30 poena razlike krajem iste dionice (27:57). Razlika u kvalitetu je bila evidentna. Prvo poluvrijeme je zaključeno rezultatom 31:63.

Naše košarkašice u trećoj četvrtini su pružile dobar otpor favoritkinjama, nekoliko puta uspjevale spustiti razliku ispod 30 poena, ali nadmoćna selekcija SAD pred kraj perioda ipak je kreirala veću distancu. U zadnju dionicu meča ušlo se s rezultatom 44:92.

Do završetka utakmice Amerikanke su povećavale prednost, susret je okončan skorom 59:121.

Najefikasnija u reprezentaciji BiH bila je Nikolina Elez sa 19 poena, Nikolina Knežević je dodala 11, a Jones sedam (uz 10 skokova). Kod SAD se istakla Kelsey Plum (20).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno