Zločini

Teško stradao nakon napada pasa lutalica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Juraj Č. teško je povrijeđen jučer oko 11 sati u zeničkom naselju Crkvice, nedaleko od Studentskog doma, kada ga je napalo desetak pasa lutalica. Bio bi to samo još jedan od tristotinjak napada na Zeničane, koliko ih se godišnje dogodi, da prilikom napada lutalice nisu bile posebno okrutne, te izgrizle nemoćnog starca. Kako nam je potvrđeno u bolnici, prilikom pada starac je zadobio višestruki prijelom ruke, a ugrize i rane, te otkinute komade kože i tkiva ima po svim dijelovima tijela.

Gotovo svake sedmice na šetalištu uz Babinu rijeku čopori pasa napadaju nasumično prolaznike, a najčešće su im na udaru djeca, jer trčkaraju oko roditelja. Ovaj put, zbog karaktera povreda, uviđaj je obavila i policija, a Hitna pomoć je nesretnog starca prebacila u bolnicu, gdje nakon zbrinjavanja rana, smješten u teškom psihičkom i fizičkom stanju na Traumatologiju. Dežurni kantonalni tužilac Zeničko – dobojskog kantona Branislav Tomaš potvrdio nam je da je nadgledao obavljeni uviđaj, te da će se po ovom pitanju uskoro oglasiti i Tužilaštvo ZDK.

– Smatram da ima dovoljno elemenata da se pokrene pitanje odgovornoti i utvrđivanja odgovornosti nadležnih za sve prisutniji problem. Bolnice su sve punije stradalih od pasa lutalica, a niko ne čini ništa da zaštiti građane. po kompletiranju ovog spisa ispitati ćemo okolnosti i zatražiti odgovornost, kazao je Tomaš za naš list.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno