Info

Tešanjska bolnica bez Covid-pacijenata, u zeničkoj samo jedan zaraženi koronavirusom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Samo jedan hospitalizirani pacijent koji se u dvije bolnice u Zeničko-dobojskom kantonu liječi od infekcije Covida-19 sugereira kako je higijensko-epidemiološka situacija u tom kantonu izuzetno povoljna.

Kantonalna bolnica Zenica, nakon što je dvije sedmice uzastopno imala pet pacijenata, danas na liječenju ima samo jednog hospitaliziranog pacijenta koji je pozitivan na koronavirus.

– Situacija je povoljna, na liječenju imamo samo jednog pacijenta. Prošle smo sedmice, u izvještaju za 3. novembar, imali jednog preminulog pacijenta koji je bio pozitivan na koronavirus – ističe direktor KBZ-a Rasim Skomorac.

Bio je to, nakon više od mjesec dana, prvi smrtni slučaj u zeničkoj bolnici pacijenta koji se liječio od infekcije Covida-19.

– Nemamo nijednog hospitaliziranog pacijenta zbog Covida-19. Nemamo ih unazad i pet-šest dana pa, ja mislim, da se se bližimo trenutku kada ćemo moći polako proglasiti i kraj epidemije. Naime, prošle smo godine, dolaskom jeseni, imali nešto više pacijenata, ali ni to nisu bili nagli skokovi. Sada je situacija i povoljnija – ističe direktor Opće bolnice Tešanj Omer Bedak.

Tešanjska je bolnica već nekoliko puta tokom ove godine bila bez ijednog pacijenta koji je bio pozitivan na koronavirus.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno