Zenica

Terzić: Nadzorni odbor “Zenicatransa” nije razmatrao moju smjenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Terzić: Nadzorni odbor “Zenicatransa” nije razmatrao moju smjenu – Nadzorni odbor JKP “Zenicatrans-prevoz putnika“ na svojoj jučerašnjoj sjednici razmatrao smjenu direktora tog preduzeća – kazao je u izjavi Feni sam direktor Darmin Terzić.

Radnici tog preduzeća jučer su, nakon što su iz svojih izvora saznali da će biti smijenjen direktor u kojeg imaju povjerenja, spriječili ulazak članova NO u prostorije preduzeća pa je sjednica tog tijela održana u Gradskoj upravi Zenice, ispred koje su radnici čekali ishod sastanka.

-Radnici su insistirali da barem dva člana Izvršnog odbora Sindikata prisustvuju sjednici, pošto smo imali indicije da je u planu bila smjena direktora, ali to nije udovoljeno pa su se samoorganizovali i zabranili ulazak u preduzeće članovima NO. Nakon toga su otišli i pred Gradsku upravu, gdje sam i ja kasnije došao kako bih smirio situaciju – kaže predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

Ističe da Sindikat nije bio organizator jučerašnjeg protesta te da je on i na sjednicama Gradskog vijeća te putem medija najavljivao da, s obzirom na teško stanje, neće biti moguće kontrolisati sve postupke radnika, koji više ne priznaju legalnost ni legitimnost aktuelnog NO.

Navodi da je i gradonačelnik Fuad Kasumović pozivao NO da podnese ostavku te da Sindikat očekuje da Gradska uprava razriješi sadašnji NO.

Direktor preduzeća Darmin Terzić ističe da je na jučerašnjoj sjednici NO analiziran rad te stanje u preduzeću. Dodaje, međutim, da je na toj sjednici od predsjednika NO Vahdeta Drine dobio zabranu davanja izjave za medije, ali on smatra kako u dokumentima preduzeća nigdje ne piše kako je takvu zabranu moguće nametnuti direktoru.

-Ali, ako se ustanovi da ne zadovoljavam na ovoj poziciji, spreman sam da snosim punu odgovornost i odluku o smjeni prihvatio bih kao nešto normalno. Ako sam bilo šta u ovih šest mjeseci koliko sam direktor potpisao ili uradio nešto protuzakonito, spreman sam da snosim i krivičnu odgovornost – ističe Terzić.

Kaže kako su sve njegove odluke bile u cilju poboljšanja likvidnosti, smanjenja troškova i u konačnici oporavka preduzeća.

Naglašava da bi, kada ne bi bilo ranijih dugova koji su najveći za porez te bez kamata iznose oko četiri miliona KM, a što bi na sebe trebala preuzeti Gradska uprava, već sada poslovali pozitivno i ispunjavali svoje obaveze.

-U septembru smo, recimo, imali preko hiljadu KM viška prihoda nad rashodima, što smatram uspjehom svih zaposlenih. Pogotovo što nas je u prva tri mjeseca mog mandata napustilo 16 vozača, ali smo zaposlili 15 novih i sada već opslužujemo oko 96 posto linija koje smo imali u ranije periodu – ističe Terzić, koji je uvjeren da to preduzeće može izbjeći stečaj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno