Info

Tersanje na „Svekrvinog sina“ u „KRČMA BP“ sa Razijom Čolaković

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naredne srijede, 23.06. ekipa „KRČMA BP“ s posebnim zadovoljstvom ugostit će najpopularniju ters Bosanku među ženama – Raziju Čolaković, odmilja zvanu Razo.

U svom regionalno prepoznatljivom „Muhabetu s Razom“, sa početkom u 19,00 sati, ova energična Krajiškinja predstavit će zeničkoj publici svoju treću po redu, ispod čekića vruću knjigu „Svekrvin sin“. Iako su autobiografski motivi razlog zbog kojih su Razini tekstovi pokupili simpatije predstavnica svih ženskih populacija, prema njenim riječima ovo je ipak knjiga njenih stavova, pogleda i poruka prema životu i svijetu, nastala iz iskustava jedne balkanske, patrijarhalno odgojene žene, odrješite da se u braku izbori za svoje snove i želje i živi slobodno od svih društveno nametnutih stega.

Pisati je počela iz velike gladi za znanjem i obrazovanjem, a u njenim tekstovima jednako su se pronalazile žene svih zanimanja i životnih stilova – od domaćica do doktorica. U tome je osjetila svoju šansu da objavom svoje prve knjige pokuša sama zaraditi novce za upis fakulteta u 33. godini života i ispraviti nepravdu koje joj je pričinilo siromaštvo iz rane mladosti, zbog kojeg se morala odreći svojih ambicija za studiranjem. I srce je nije prevarilo, jer danas muhabete na FB stranici ove supruge, majke dvoje djece i uspješne studentice treće godine komunikologije i novinarstva prati preko 130 000 ljudi. Za naše podneblje često i kontroverzna kao žena pod hidžabom, koja se usuđuje izražavati se javno o svemu, i što se smije i što se „ne smije“, Razija tako ženski hrabro razbija duboko ukorijenjene predrasude našeg svijeta prema životu i ljudima, istovremeno kroz primjer vlastitog bitisanja pružajući utjehu, razumijevanje i podršku predrasudama žigosanim i životnim nedaćama utučenim dušama među nama.

Izuzetnu prihvaćenost kod publike Raza ostvaruje i zahvaljujući originalnosti svog umjetničkog izričaja, kojeg krase autohtoni krajiški sleng i mudrost šaljivih dosjetki, svojstvenih vatrenoj krvi i britkom umu bosanskih žena sa sjevera naše zemlje pa njeni nastupi, osim po toploj, iskrenoj ljudskoj neposrednosti koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pamte se i kao druženja ispunjena smijehom i naročito dobrim raspoloženjem.

„Veoma smo ponosni što nam je naša draga prijateljica Raza ukazala čast da je u našem gradu ponovo ugostimo i u „KRČMA BP“ Zeničankama i Zeničanima priredimo promociju njenog najnovijeg književnog ostvarenja „Svekrvin sin“. S obzirom da je Raza poznata po svojoj „zaraznoj“ pozitivnoj energiji, pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže u muhabetu s njom i saznamo zašta joj je sve to kriv „Svekrvin sin“, jer smo uvjereni da će sud javnosti, osobito ženske, ovu Razinu „optužnicu“ sa oduševljenjem usvojiti“, duhovito nam poručuju vlasnici „KRČMA BP“, braća Ivan i Andrija Petrović.

Preko Razine FB stranice saznajemo da se veoma raduje posjeti našem gradu pa stoga ni ne sumnjamo da će njen nastup najavljen u srijedu pred fanovima iz Zenice i okolice biti pravi „ubod u sridu“.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno