Ostali sportovi

Tenis u Zenici: BiH – Tunis

BiH - Tunis
BiH - Tunis
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Areni Zenica BiH – Tunis- Danas je u press centru Arene u Zenici održano potpisivanje ugovora o pokroviteljstvu između Teniskog saveza BiH, kojeg je predstavljao gospodin Senad Hadžimešić i direktora javnog preduzeća za upravljanjem i održavanjem sportskih objekata, gospodina Feđe Jovanovića, oko održavanja teniskog spektakla u zeničkoj Areni.

Naime, Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine od 4. do 6. marta 2016.godine igra 1. kolo druge grupe Euro-afričke zone protiv selekcije Tunisa. Nakon što se posljednjih nekoliko mjeseci najavljivalo, da bi domaćin ovim mečevima mogla biti Zenica, to je i zvanično potvrđeno danas u Areni.

Direktor TS BiH, Hadžimešić, zahvalio se domaćinu što je izišao u susret da bude domaćin ovog teniskog spektakla. Cilj naše reprezentacije je plasman u prvu grupu E-A zone i nada se ovom poduhvatu u narednom periodu. Igrački sm sazreli i nada se najboljem.
Smatra da je „zenička Arena sigurno najbolja dvorana u BiH i ispunjava najsitnije uslove koje se traže i vjerujem da će Zenica biti dobar domaćin. Na mečevima će biti i supervizor, koji će sve bilježiti, tako da ako sve prođe u najboljem redu postoji mogućnost da i naredni mečevi reprezentacije budu odigrani u Zenici“, kaže Hadžimešić.

Direktor Teniskog saveza nije mogao potvrditi hoće li se svi naši najbolji igrači moći odazvati ovom okupljanju i mečevima protiv Tunisa, ali vjeruje da će u najjačem sastavu ostvariti trijumf nad Tunisom. Sastav naše reprezentacije će se znati 10-ak dana prije meča.
Rezultati Damira Džumhura i Mirze Bašića su dobar zamah za teniski sport u našoj zemlji, koji je u usponu.

U Javnom preduzeću i Teniskom savezu BiH zadovoljni su što će Zenica nakon reprezentacija BiH u košarci, rukometu i drugim sportovima ugostiti i najbolje bh tenisere.
Direktor JP zahvaljuje Teniskom savezu BiH na ukazanom povjerenju i izjavljuje da će uložiti sve svoje kapacitete da i ovaj teniski spektakl prođe u najboljem redu.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno