Košarka

“Telemach Sarajevo Cup” će okupiti 300 talentovanih košarkaša iz regije

Telemach Sarajevo Cup
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 1. do 3. oktobra u glavnom gradu BiH će biti održan jedinstveni turnir za sve regionalne košarkaške nade “Telemach Sarajevo Cup”.

Turnir će okupiti dvije generacije dječaka u kategoriji pionira i kadeta te jednu generaciju djevojčica u kategoriji kadetkinja iz najboljih košarkaških klubova i škola košarke sa prostora zapadnog Balkana.

Organizator ovog događaja, za kojeg su učešće potvrdile ekipe iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, je Udruženje za razvoj sporta i kulture “Sportkult”. Promoter prvog “Telemach Sarajevo Cupa” je Mirza Teletović.

“Sve je spremno za ‘Telemach Sarajevo Cup’. Očekujemo dolazak 300 igrača iz 20 klubova i škola košarke iz regije. Planirano je održavanje 48 utakmica istovremeno na tri lokacije, u Skenderiji i dvoranama Hotela Hills, a sve utakmice zbog aktuelnih epidemioloških mjera će se održavati bez prisustva publike”, istakao je Dejan Radović, direktor Udruženja “Sportkult”.

Značaj ovog događaja prepoznala je i kompanija Telemach.

“‘Telemach Sarajevo Cup’ pruža priliku mladim talentima dalje usavršavanje, ali i priliku da pokažu svoje umijeće iz oblasti košarke. Sigurni smo da će pomoć naše kompanije biti dodatni podstrek za njihove plasmane kao i da će ovaj projekat postati u budućnosti tradicionalni događaj”, istakao je Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach.

Turnir se igra pod sloganom “Zajedno za košarku, zajedno za budućnost”.

Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno