Biznis

Telemach mreža položila test kvalitete uz značajan porast saobraćaja

Telemach mreža položila test kvalitete uz značajan porast saobraćaja – Tokom borbe sa korona virusom koja podrazumijeva izolaciju ljudi u domovima, korištenje svih servisa Telemach-a znatno je povećano, a Telemach mreža je dokazala svoj visok kvalitet usluga.

Internet saobraćaj povećan je za 53%, gledanje televizije u realnom vremenu povećano je za 15%,  dok su gledanje sadržaja iz Video kluba i korištenje usluge vraćanje programskog sadržaja unazad povećani za 10%. Korisnici su telefonirali češće nego ranije, tako da je u odnosu na period prije pandemije ostvaren značajan porast saobraćaja u fiksnoj telefoniji od  32 %.

I pored značajnog povećanja internet saobraćaja, a prema zadnjim rezultatima iz TestMy.net izvještaja,  internet kompanije Telemach je i dalje najbrži u BiH, u prosjeku 4,5x brži od ostalih operatera.

Prema mjerenjima TV beat-a, NovaBH je zadržala poziciju nagledanije televizije sa nacionalnom frekvencijom u BiH, na drugom mjestu po gledanosti i dalje je pozicionirana N1, dok najveću promjenu u gledanosti ima najmlađa televizija, Nova S, koja je sa pete pozicije skočila na četvrto mjesto.

Uvijek popularni sadržaji, poput filmova, serija i dječijeg programa sada se još više gledaju, kako na mnogobrojnim kanalima, tako i u okviru Video kluba.

Telemach mreža je dokazala da se svi korisnici mogu u bilo kojem trenutku osloniti na kvalitet i pouzdanost svih usluga. U Telemach-u vjeruju da će i u svakoj prilici u budućnosti pokazati da mogu da se nose sa svim izazovima i da odgovore svim potrebama korisnika.

Zato surfajte internetom, gledajte omiljene sadržaje na TV kanalima i u Video klubu i razgovarajte telefonom koliko god želite, jer je Telemach mreža spremna za vas u svakom trenutku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem