Info

Telemach i ove godine uz No Borders Orchestra – Koncert u Sarajevu 1. augusta u Slogi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija Telemach je i ove godine podržala jedinstveni projekat No Borders Orchestra koji objedinjuje savremenu klasičnu muziku i klupsku kulturu.

Poslije veoma uspješne turneje tokom ljeta 2018. gudački ansambl NBO obogaćen udaraljkama i elektronikom, ovog ljeta gostovat će ponovo u Sarajevu, a u okviru nove međunarodne turneje po zapadnom Balkanu i Evropi, nazvane B Matinee. Tematika koncerata je obilježavanje trideset godina od pada Berlinskog zida i slava rušenje zidova između klasične i klupske muzike.

Komunicirajući sa savremenim techno zvukom, kompozitori unutar ovog projekta spremili su kombinaciju žanrova, prevazilazeći granice između različitih muzičkih stilova. Organizatori najavljuju nastup pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz regiona – Darije Andovske iz Skoplja, Drinora Zymberija iz Prištine, Davora Branimira Vincze-a iz Zagreba, Danijela Žontara iz Sarajeva i Draška Adžića iz Beograda. Inače koncert u Sarajevu 1. augusta u Slogi se održava odmah nakon nastupa No Borders Orchestra u Tivtu i Prizrenu. Nakon nastupa u glavnom gradu BiH organizacija NBO putuje za Maribor, Zagreb i Beograd gdje takođe imaju zakazane koncerte.

POGLEDAJ PROGRAM



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno