Zenica

Telemach Fondacija: počela Job Lab radionica za srednjoškolce u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Telemach fondacija u partnerstvu sa Inkubatorom društvenih inovacija “MUNJA” startala je sa realizacijom novog ciklusa JOB LAB radionica, u online formatu namijenjene bh. srednjoškolcima. Do sada su održane radionice za srednjoškolce iz Tuzlanskog kantona, Sarajeva, Mostara i Banja Luke, a danas (utorak) je počela i radionica za srednjoškolce iz Zenice.

Projekat Job Lab će trajati četiri mjeseca,  obuhvataće 10 gradova i 500 učenika i učenica koje će u provođenju strategija za razvoj vještina zapošljivosti podržati i njihovi profesori za koje su planirane i dvije posebne radionice.

Tokom 10 Job Lab interaktivnih radionica srednjoškolci će proći kroz proces osvještavanja vlastitih potencijala u odnosu na aktuelno tržišta rada u BiH i svijetu, poslove budućnosti, vještine zapošljivosti, te će razvijati individualne strategije i plan budućeg profesionalnog usmjerenja.

Za najaktivnije učesnike i učesnice će biti organizovana studijska posjeta kompaniji Telemach koja će uključivati elemente praktičnog upoznavanja mladih sa savremenim radnim okruženjima. Posjeta će uključivati predavanje i razgovore sa motivacijskim govornicima i iskusnim menadžerima, koji će podijeliti svoje iskustvo na putu ostvarivanja uspješnih karijera.

JOB Lab radionice nakon Zenice, biti će održane i za srednjoškolce iz Bihaća, Travnika, Visokog, Konjica i Jajca.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno