Info

Telemach fondacija odabrala pobjednike Programa regionalnih grantova za 2024. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon detaljne evaluacije i nekoliko krugova selekcije, provedenih u periodu od 19. marta do 15. aprila, odabrani su pobjednici trećeg ciklusa Programa regionalnih grantova Telemach fondacije. Od ukupno 110 prijava iz 25 gradova širom Bosne i Hercegovine, grant sredstva i mentorsku podršku za implementaciju projekata u lokalnim zajednicama dobilo je 13 neprofitnih organizacija. Lista pobjednika dostupna je na linku, a dolaze iz: Srpca, Doboj Istoka, Tomislavgrada, Livna, Konjica, Kaknja, Bileće, Domaljevca, Bratunca, Donje Lovnice, Čapljine, Lopara i okolnih naselja Zenice.

U skladu sa strategijom Programa regionalnih grantova, svi ovi projekti su posvećeni ostvarivanju dugoročnog pozitivnog utjecaja u području obrazovanja i zaštite okoliša u malim sredinama.

„Imali smo najveći broj prijava i najjaču konkurenciju do sada, što znači da Program regionalnih grantova iz godine u godinu ima sve veći potencijal i prepoznatljivost. Najbolje projekte, one koji se ističu kvalitetom, svrhom i održivošću, bilo je zaista teško odabrati. Svi su posvećeni unapređenju lokalnih prilika i stvaranju perspektivnijeg okruženja koje građanima otvara mogućnosti za kvalitetniji i ispunjeniji život. Uz čestitke, pobjednicima želimo puno sreće i uspjeha u implementaciji. Radujemo se što možemo podržati ovako sjajne, inspirativne inicijative i skupa stvarati pozitivne promjene u našim malim, lokalnim zajednicama“, istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Kako bi odabrani projekti ostvarili što bolje rezultate, ukupan budžet Programa regionalnih grantova za 2024. godinu povećan je na 61.668 KM, a maksimalan iznos grant sredstava po projektu je 5.000 KM.

„Ova sredstva dobili su projekti usmjereni na ekološki aktivizam mladih, izgradnju planinske eko kućice, biciklističkih i pješačkih staza, podizanje „jestivih“ parkova u urbanim naseljima, uređenje izletišta, edukaciju djece, zdrave stilove života i drugo. Cilj nam je podići svijest o važnosti očuvanja životne sredine i potaknuti mlade da se više uključuju u ovakve projekte. Vjerujemo da će u njihovim rezultatima uživati i buduće generacije“, istakla je Maida Bilal, direktorica Fondacije Krug života Kruščica i jedna od članica žirija Programa regionalnih grantova 2024.

Za više informacija o ovom programu i rezultatima prethodna dva ciklusa posjetite web stranicu Telemach fondacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno