Info

Telemach donirao 6.000 KM banci koštane srži

Telemach Zenica
Telemach Zenica
Podijeli ovu vijest:

Kompanija Telemach donirala je 6.000 KM nevladinoj organizaciji “Mala” za nastavak aktivnosti formiranja bosanskohercegovačke banke koštane srži. – Kompanija Telemach od samog je početka prepoznala značaj i vrijednost ovog humanog projekta za građane BiH, te je svojim donacijama u kontinuitetu pomagala aktivnosti NVO “Mala” s ciljem formiranja registra domaće banke koštane srži, čiji je ishod liječenje brojnih bolesti i spašavanje ljudskih života u BiH.
“Telemach je društveno odgovorna kompanija koja brine o zajednici u kojoj djeluje i u skladu s tim smo tokom prethodne godine u BIH realizovali više od 50 donatorskih i humanitarnih akcija. Realizujemo projekte koji imaju za cilj poboljšanje uslova života građana BiH i koji kreiraju održive vrijednosti za društvo ali i stvaraju bolju budućnost građana BiH. Takav projekat je banka koštane srži čije će osnivanje pomoći BiH, kao i svim njenim građanima “- kazao je Kenan Đonko, CMO kompanije Telemach, dodavši da će Telemach podržati i zvaničnu donatorsku akciju formiranja bosanskohercegovačke banke koštane srži planiranu 2. februara u hotelu Terme na Ilidži, kada će posredstvom broja 090 33 02 00 pružiti i mogućnost svojim korisnicima učestvovanje u ovoj akciji doniranjem 2 KM.
Do sada je za potrebe formiranja domaće banke koštane srži prikupljeno 1.000 uzoraka krvi donora, a za učlanjivanje u registar u svjetske organizacije potrebno je 1.500. Svaki uzorak krvi potrebno je tipizirati za šta je potrebno izdvojiti 400 eura. Kada se sakupi dovoljno uzoraka krvi i kada bosanskohercegovačka banka koštane srži bude član evropskih i svjetskih organizacija, tada će svima onima kojima je potrebna transplantacija koštane srži biti pružena mogućnost da ovaj složeni proces urade i u BiH bez velikih finansijskih troškova.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno