Biznis

Tele2 promijenio ime u Telemach Hrvatska

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tele2 promijenio ime u Telemach Hrvatska – United Grupa preimenovala Tele2 u Telemach Hrvatska te istodobno najavljuje ulaganje do 230 miliona eura u razvoj mobilne i fiksne optičke mreže.

Tele2 od danas u Hrvatskoj posluje pod imenom Telemach Hrvatska, najavili su iz United Grupe, matične kompanije tog telekoma. Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira uložiti do 230 miliona eura u daljnju modernizaciju mobilne mreže za potpuno 5G iskustvo i izgradnju najsuvremenije optičke mreže, poručuju iz ove kompanije.

United Grupa kupila je Telemach Hrvatska u svibnju 2019. godine. Telemach Hrvatska nastavit će korisnicima nuditi proizvode i usluge pod brendom Tele2, a novi vizualni identitet predstavit će tijekom prve polovice 2021. godine.

Ulaganja u mobilne mreže i optiku

United Grupa tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 miliona eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska. Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje brze 5G mobilne mreže, s početkom u 2021. godini.

Uz investicije u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska, United Grupa uložit će do 100 miliona eura u izgradnju optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati brzi širokopojasni Internet s brzinama koje će ići do do 10 gigabita.

“Tom investicijom Telemach Hrvatska uskoro će omogućiti najbolju kvalitetu mobilne mreže i nove mobilne usluge zajedno s najboljom fiksnom mrežom dostupnom u Hrvatskoj. Za naše postojeće i nove korisnike to znači da će na raspolaganju imati cjelovitu ponudu najnaprednijih usluga i proizvoda s najboljom kvalitetom i iskustvom korištenja “, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

Usmjerenost na hrvatsko tržište

“Naše investicije pokazuju predanost United Grupe hrvatskom tržištu i daljnjem jačanju naše liderske pozicije u regiji”, rekla je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe.

United Grupa ističe da će spomenute investicije, koje su jedno od najvećih stranih ulaganja u Hrvatskoj, omogućiti Telemachu Hrvatska dodatno jačanje već snažnog konkurentskog položaja na tržištu te privlačenje novih korisnika. Do kraja 2020. godine United Grupa imat će oko 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenika u sedam država. Trenutačno u Hrvatskoj zapošljava oko 950 zaposlenika.

Autor: bug.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno