Biznis

TEHNOLOGIJA ZAGRIJAVANJA DUHANA NA TRI NOVE LOKACIJE: IQOS stigao u Vitez, dva nova prodajna mjesta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

 IQOS je otvorio svoja prodajna mjesta na tri nove lokacije. Prvo prodajno mjesto u Vitezu se nalazi ispred FIS Centra, dok je Zenica postala bogatija za dva nova prodajna mjesta, i to u  Gradskoj Kafani, kao i u Technoshop-u u okviru tržnog Centra Džananović.

IQOS je inovativni uređaj kompanije Philip Morris, koji je baziran na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, i samim tim se temeljno razlikuje od cigareta. Za korištenje ovog uređaja predviđene su posebne duhanske patrone, čijim se zagrijavanjem ne stvara dim, već aerosol, i na taj se način eliminira veliki broj štetnih materija koje se nalaze u dimu klasične cigarete. Iako IQOS nije proizvod bez rizika, obzirom da oslobađa nikotin koji izaziva ovisnost, ovaj uređaj predstavlja bolji izbor za odrasle pušače.

Otvaranje čak tri nove lokacije na kojima je od sada dostupan IQOS, jasno pokazuje da su nam naši korisnici i njihove potrebe na prvom mjestu. Drago nam je što smo usprkos pandemiji, za manje od šest mjeseci od kako je naš prodajni savjetnik prisutan u Zenici, sada dodatno razvili svoje aktivnosti u ovom gradu, ali i otvorili potpuno novu lokaciju u Vitezu. Ovo za nas ne znači samo proširivanje našeg biznisa, već i težnju da našim korisnicima budućnost bez duhanskog dima učinimo dostupnijom i na dohvat ruke. Nadam se da će ovaj korak dodatno olakšati i ubrzati odluku svih odraslih pušača Zeničana i Vitežana, koji ne žele ostaviti duhan,  da što prije pređu na bolje alternative. U svijetu trenutno ima preko 12 miliona ljudi koji su za sebe izabrali ovu alternativu, a najbolja potvrda da su doneli bolju odluku je i to što je Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) prije par mjeseci IQOS svrstala u kategoriju proizvoda modificiranog rizika. Uz to, ova američka agencija je tom prilikom istakla i da potpuni prelazak s klasičnih cigareta na IQOS umanjuje izloženost organizma štetnim i potencijalno štetnim materijama. Koliko je teško dobiti ovu klasifikaciju možda najbolje govori podatak da je IQOS za sada jedini elektronski prozvod tako deklarisan od strane ove agencije. To jasno pokazuje da je vizija naše kompanije Philip Morris, da ponudimo bolju alternativu odraslim pušačima, moguća i dostižna“, rekao je Aber Babić, IQOS menadžer za Bosnu i Hercegovinu.

IQOS je trenutno prisutan na preko 60 tržišta širom svijeta, a kada se prije pet godina prvi put pojavio u Japanu, unijeo je revoluciju u duhansku industriju. Na njegovom razvoju radilo je preko 400 naučnika više od 15 godina. Osim što predstavlja bolji izbor od nastavka pušenja, dodatni razlog zbog kojeg se sve više pušača opredjeljuje za ovaj uređaj je i to što njegovom upotrebom nema nekih drugih negativnih pojava poput pepela, neprijatnih mirisa i pasivnog pušenja, a da pri tom i dalje nudi korištenje pravog duhana.

Poštujući situaciju u kojoj se društvo trenutno nalazi, te mjere koje su još uvijek na snazi, sve lokacije na kojima se IQOS može naći u BiH, uključujući i tri novootvorene u Vitezu i Zenici poštuju sve definisane, kako profesionalne, tako i zdravstvene standarde kako bi se svi korisnici osjećali što sigurnije.

Svim zainteresovanima na raspolaganju su IQOS savjetnici, koji su tu da riješe sve njihove nedoumice, pruže podršku i savjet, ali i da saslušaju njihove reakcije, dok je registrovanim korisnicima podrška dostupna i  besplatnim pozivanje korisničkog servisa na broj 0800 21212, kao i posjetom sajtu https://ba.iqos.com/bs.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno