Zenica

TBO ZDK-a: Opstanak države BiH bila je najveća pobjeda Armije RBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koordinacija temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine Zeničko-dobojskog kantona čestitala je svim bivšim pripadnicima 15. april – Dan ARBiH i 29. godišnjicu formiranja ARBiH.

-Kada je bilo najteže, sinovi Bosne su ulijevali nadu. Kada su nam razvlačili pamet, sinovi Bosne ostali su pribrani u najtežim momentima života. Vi ste dokazali da je najčasnije bilo živjeti – kazao je na današnjoj pres-konferenciji predsjednik TBO ZDK-a Nazim Bečirević.

Dodao je kako su pripadnici Armije RBiH u proteklom ratu i agresiji pokazali šta znači voljeti svoju domovinu.

Potpredsjednik Jedinstvene organizacije boraca ZDK-a Tahir Šabić istakao je kako je 15. april 1992. godine jedan od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH.

-Taj događaj bio je prijelomnica u kojoj su najbolji sinovi i kćeri naše domovine, poslije stoljeća borbe za interese tuđinskih, propalih carstava i država napokon stali pod zastavu suverene i nezavisne BiH – poručio je Šabić.

Naglasio je da je opstanak države BiH najveća pobjeda Armije RBiH.

ARBiH, podvukao je, bila je nastavljač slavne antifašističke tradicije te je kao takva učestvovala i na vojnoj paradi u povodu Dana pobjede nad fašizmom 9. marta 1995. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno