Nogomet

Tarik Isić i Ermin Huseinbašić iz Čelika u timu 1.kola Premijer lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Redakcija portala SCsport.ba izabrala je idealni tim 1. kola Premijer lige, najboljeg igrača i trenera.

GOLMAN: Semir Bukvić (Mladost DK)

ODBRANA: Tarik Isić (Čelik), Marko Jovanović (Borac), Besim Šerbečić (Sarajevo)

VEZNI RED: Omar Pršeš (Sloboda), Andrej Đokanović (Sarajevo), Matthias Fanimo (Mladost DK), Nermin Crnkić (Tuzla City)

NAPAD: Ermin Huseinbašić (Čelik), Benjamin Tatar (Sarajevo), Amer Bekić (Sloboda)

Semir Bukvić (Mladost DK) bio je jedan od junaka pobjede svoje ekipe protiv Veleža u Mostaru, a iako je i Bojan Pavlović iz Čelika podjednako briljirao na Pecari, odlučili smo se blagu prednost dati Bukviću, koji je u presudnim momentima zaista sjajno branio.

Tarik Isić (Čelik) novajlija u redovima Zeničana pružio je jako dobru partiju protiv Širokog koja će mu sigurno mnogo značiti za samopouzdanje u nastavku sezone. Marko Jovanović (Borac) u paru sa Nemanjom Janičićem odradio odličan posao na Grbavici, gdje su uspješno zatvorili prilaze svom golu. Sudeći po ovoj utakmici, iskusni stoperski par Borca mogao bi biti jedna od najvećih snaga Banjalučana ove sezone. Besim Šerbečić (Sarajevo) iako je tek nedavno došao na Koševo, od starta se nametnuo kao ozbiljno pojačanje. Plijeni fizičkom snagom, ali i kvalitetnom igrom sa loptom, što je nekoliko puta demonstrirao i protiv Zrinjskog.

Omar Pršeš (Sloboda) prvo ime meča na Tušnju u kojom je Sloboda pobjedom protiv Radnika otvorila novu sezonu. Dirigovao je veznim redom Tuzlaka, a sjajnu partiju krunisao je prekrasnom asistencijom za Amera Bekića. Andrej Đokanović (Sarajevo) uslijed velikog broja povreda u ekipi Sarajeva, šansu za igru u derbiju protiv Zrinjskog dobio je od prve minute i u potpunosti je iskoristio. Hrabar i okretan na poziciji na kojoj je to veoma važno, pokazao je da je velika nada Bordo tima i da je pred njim svjetla fudbalska budućnost. Matthias Fanimo (Mladost DK) golom i asistencijom protiv Veleža bio je čovjek odluke, najavivši da bi ovo mogla biti njegova sezona. Nermin Crnkić (Tuzla City) dva gola, asistencija i izboreni penal protiv Zvijezde 09 nisu ostavili nikakvu dilemu – fudbaler Tuzlaka je apsolutno prvo ime ovoga kola.

Ermin Huseinbašić (Čelik) nekada velika nada bh. fudbala, konačno je u Zvijezdi 09 prošle sezone pokazao određeni kontinuitet, a to je bila najbolja preporuka za dolazak na Bilino polje. I nije moglo početi bolje. Golom na Pecari donio je tri velika boda Zeničanima, a od Huseinbašića se očekuje da nastavi pružati dobre patije i u nastavku sezone. Benjamin Tatar (Sarajevo) odigrao izvanredan meč protiv Zrinjskog. Pretrčao je jako mnogo, a iako je meč počeo na mjestu polušpica, u drugom poluvremenu je prebačen na mjesto krila, nerijetko ulazeći i na mjesto desnog beka. Za takav angažman nagrađen je i golom koji je Sarajevu donio velika tri boda. U domaćem šampionatu ne postoji igrač boljeg osjećaja za prostor i gol od Benjamina Tatara. Amer Bekić (Sloboda) povratak na Tušanj obilježio je pogotkom, koji će mu pomoći da vrati pomalo poljuljano samopouzdanje od prošle sezone.

IGRAČ KOLA: Nermin Crnkić (Tuzla City)

Neosporno fudbaler velikog kvaliteta, koji može napraviti razliku na terenu. Ipak, do sada nije bio dovoljno konstantan i posvećen da bi napravio iskorak u karijeri, ali nakon sjajne partije u Ugljeviku od njega se očekuje zaista mnogo i mogao bi biti jedan od igrača koji će obilježiti sezonu.

TRENER KOLA: Husref Musemić (Sarajevo)

I pored brojnih poteškoća sa kojima se susreo od početka sezone, aktuelni šampion je otvorio sezonu pobjedom u derbiju protiv glavnog konkurenta Zrinjskog. Musemić je odlično postavio taktiku, strpljivo čekajući svoju priliku, protiv rivala koji je u ovome omjeru snaga bio tehnički superiorniji. Presudna je bila i rokada kada je Tatra vratio na desno krilo, a Gavriću dodijelo mjesto ofanzivnog veznog što je Sarajevu dalo novu energiju, a na kraju su bordo momci za borbenost i trud nagrađeni zasluženom pobjedom.

Izvor: scsport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno