Ljudi

Tarik Filipović

Tarik Filipović
Tarik Filipović
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tarik Filipović 2015. godinu kraju privodi u velikom stilu. U utorak navečer predstava „Maratonci trče počasni krug“ premijerno je izvedena u Satiričnom kazalištu „Kerempuh“ u Zagrebu, a Tarik je oduševio ulogom Đenke.

Već 31. decembra na HRT-u 1, u okviru Novogodišnjeg programu, u udarnom terminu, premijerno će biti emitiran humoristični tok-šou „Satirikon sa Tarikom“.

Zeničanin sa zagrebačkom adresom koji u Hrvatskoj i cijeloj regiji uživa zvjezdani status, sa suprugom Lejlom i sinovima Dinom i Armanom provest će mirne novogodišnje praznike. Zimski odmor u planu je tek u februaru, a o novim projektima, karijeri, privatnom životu i drugim zanimljivim temama govorio je u otvorenom intervjuu za „Dnevni avaz.

Super reakcije

Od osoba koje su gledale premijeru „Maratonaca“ čula sam da je Đenka možda Vaša najbolja uloga u dosadašnjoj karijeri. Kakve reakcije stižu do Vas?

– Odlične. Velika je hipoteka raditi predstavu nakon kultnog filma. Ne treba zaboraviti da je film rađen prema pozorišnom tekstu. Mi smo igrali originalni tekst Dušana Kovačevića, koji je napisao na trećoj godini akademije i koji danas tako fenomenalno živi. Pun je humora, a mi smo napravili ozbiljnu, mogao bih reći, i dramsku predstavu s obiljem humora. Crnu kakva jeste ta cijela priča o Topalovićima, koji su nekažnjeni profiteri i kriminalci. Super su reakcije, a predstava će se tek sada opušteno slagati. Veliki je interes i baš smo sretni.

Slijedi li sada za Vas novogodišnja pauza ili…?

– Ne. Nastavljamo igrati predstave odmah nakon Božića. Idu „Maratonci“ već 30. decembra, a odmah iza Nove godine i druge predstave. Tek krajem februara planiramo na neku od planina oko Sarajeva.

Na HRT-u 1 kreće Vaš šou.

– Gosti su Oliver Dragojević, Zrinka Cvitešić i Aljoša Jurinić, pijanist koji je ušao u finale Šopenovog takmičenja. Jako smo zadovoljni. U februaru krećemo dalje. Bit će 12 epizoda do ljeta i najasen, nadam se, nastavak.

Veliko je to priznanje jer zaista je malo ličnosti koje imaju šou sa svojim imenom i to na jednoj od najjačih regionalnih TV kuća.

– Velika mi je čast što šou nosi moje ime. Volim razgovarati s ljudima, volim ljude, tako da mislim da imam adute za takvu emisiju. Gledao sam mnogo toga vani, sve što je postalo kultno i nemam straha od tog tipa emisija. Imam dobar istraživački tim. Gosti će biti zvijezde A lige. Vjerujem u taj projekt.

Kada podvučete crtu ispod 2015. godine, vjerujem da možete biti izuzetno zadovoljni?

–  Ja sam uvijek zadovoljan kada smo svi zdravi. Premda uvijek su mi pomisao na 2015. kolone izbjeglica, neimaština i u BiH i u Hrvatskoj. A optimist sam po prirodi, vjerujem da će biti bolje svima, i onda ću i ja biti sigurno puno sretniji.

Porodično slavlje

Mnogi sa strahom i zebnjom gledaju na 2016. godinu.

– Sve je i do ljudi. Ako se stisnu, kao što je bilo u vrijeme katastrofalnih poplava. Okrenimo se ekonomiji, ne moramo se voljeti, hajmo se poštovati uzajamno, hajmo raditi, hajmo igrati utakmice, praviti koncerte… Predozirani smo, sve se nadam da je ovo zadnja godina u kojoj vučemo te neke duhove prošlosti koje,  naravno, ne treba zaboraviti, ali ne treba ni živjeti s njima svakodnevno. Nekako vjerujem da će neko sunce zasjati.

Kako ćete dočekati Novu godinu?

– Roditelji, sestra, šogor, njihova kćerkica i nas četvero. Imat ćemo i premijeru mog šoua na TV, pa se i tome veselimo.

Na koncu, imate li poruku za čitaoce „Dnevnog avaza“?

– Volio bih da se ljudi u BiH okrenu ekonomiji, da se poštujemo i uvažavamo. Volio bih da bude onako kako je mene otac odgajao. Da se veselimo svemu, svačijem prazniku. Poštovati se, pa ko se voli, neka se voli.

Uvijek uz Čelik

Veliki ste nogometni fan i sigurno i kod Vas ostaje veliki žal što se reprezentacija BiH nije plasirala na Evropsko prvenstvo?

– Jeste, ali što je rekao Džeko, nismo ni zaslužili s takvom igrom. Realno. Volio bih da smo mi otišli, a da nismo zaslužili. Ali, imam neki optimizam. Sviđa mi se Mešin rukopis, sada me zanimaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Vjerujem da možemo vratiti igru i euforiju koju smo imali pred Brazil.

Čelik?

– Ja sam engleski tip navijača. I da ispadnu, ja sam i dalje uz njih.

Najveća nagrada

– Ponosan sam kada učiteljica ili razrednica pohvali djecu. To je najveća nagrada i priznaje – kaže Filipović.

Razgovarala: Larisa SARAJLIĆ-RAMOVIĆ – DNEVNI AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno