Info

Tarik Filipović priprema monodramu o životu Ćire Blaževića

Tarik Filipović priprema monodramu o životu Ćire Blaževića
Tarik Filipović priprema monodramu o životu Ćire Blaževića
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tarik Filipović priprema monodramu o životu Ćire Blaževića- Glumac i TV zvijezda Tarik Filipović, kako ekskluzivno saznaje „Dnevni avaz“, priprema monodramu o Miroslavu Ćiri Blaževiću. Prema našim informacijama, dobar dio posla je gotov i Filipović samo treba naći vremena da komad postavi na scenu.

Tekst i saradnici

Tarik, koji se trenutno sa suprugom Lejlom i sinovima Armanom i Dinom nalazi na ljetovanju u Istri, nije bio pretjerano raspoložen da govori o ovoj temi.

– Tačno je, radim na tome, ali Bog zna kad će biti gotovo. Pišem tekst, imam i neke saradnike. Trebao bih monodramu izbaciti u ovoj godini – otkrio nam je ipak Filipović.

Glumac i TV zvijezda u više navrata oduševljavao je gledaoce „skidajući“ legendarnog trenera na HTV-u u popularnoj „Ćirognozi“. Osim toga, Filipović nam govori kako je život Blaževića veoma bogat i zanimljiv i da je to bio jedan od razloga zbog čega se odlučio raditi monodramu.

– Život Ćire Blaževića je izuzetno inspirativan i bit će to monodrama o njegovom životu s komičnim detaljima. Koliko može stati u sat i po trajanja predstave – dodaje popularni Zeničanin sa zagrebačkom adresom.

Kako je Satirično kazalište “Kerempuh” u Zagrebu matična kuća Tarika Filipovića, postoji ideja da se upravo na njihovIm daskama upriliči izvedba monodrame u hrvatskoj prijestonici.

Izvedba u „Kerempuhu“

– Razgovarao sam s „Kerempuhom“ da u Zagrebu izvodim tu predstavu, a dalje ćemo vidjeti – kaže Filipović.

Tarik je tekst monodrame pripremao razgovarajući s Ćirom i njegovim sinom Miroslavom juniorom, a producent projekta je Tomislav Kašljević.

Razgovor s Đurom

Tarik Filipović, koji je s porodicom nedavno bio gost na izvedbi „Đurologije“ u Puli, o svom projektu razgovarao je i s Brankom Đurićem Đurom.

Sigurno da su Đurina iskustva, koji je „Đurologiju“ osmislio na letu za Australiju, Tariku dobrodošla u pripremi monodrame o Blaževiću.

avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno