Ljudi

Talentmagnet Bilten: Iz ZDK predstavljen Nusmir Muharemović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U projektu TALENTMAGNET (Improved Institutional Capacities and New Multilevel Governance for Talent Attraction and Retention in the Danube Region) učestvuje 18 projektnih partnera od koji je jedan od partnera i Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona.

Projekt ima za cilj jačanje institucionalnih kapaciteta i uspostavljanje novih nivoa upravljanja u Dunavskom području, radi rješavanja problema emigracija talentovanih mladih ljudi, a implementira se u okviru Interreg Dunavskog Transnacionalnog Programa 2014-2020.  U okviru radnog paketa C (Komunikacija), pripremljeno je drugo izdanje e-Biltena u kojem su predstavljene ključne poruke sa održane online Inicijalne Konferencije, kao i ostvareni rezultati u periodu juli-decembar 2020. godine, te planirane aktivnosti za period januar-juni 2021. godine. U biltenu su također predstavljene priče o mladim talentima iz partnerskih gradova u projektu i njihovim uspjesima.

U Biltenu je iz ZDK predstavljen Nusmir Muharemović, poznati bh. glumac, koji je diplomirao na Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu 2006. godine i postao član ansambla Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) u Zenici i ansambla EastWest Teatra. Nagrađivan je na pozorišnim festivalima u nekoliko bh. gradova. Glumačke kreacije ostvario je na radiju, televiziji i filmu. Jedan je od osnivača pozorišne trupe Scena Sarajevo gdje je igrao uloge u nekoliko različitih predstava.

-Potrebno je stalno raditi, biti dodatno obrazovan, ali i uživati u onome što radite. Da biste razvili bilo kakav talenat, potrebno je “njegovati” to. Njegujemo ga na način da smo predani svom poslu, iskreni u onome što činimo i da svakom novom izazovu pristupamo kao da je prvi, ali ujedno i posljednji, sa velikom strašću. I da, to moramo čak i znati povremeni neuspjeh sastavni je dio puta ka uspjehu. Živimo u svijetu popularnog, a ne poznatog. Najbolja opcija je kada uživate, postanete poznati, popularni i zaradite novac u poslu kojim se bavite. Dugo se govorilo da sredina u kojoj živimo nije pogodna za one koji se “ističu”. Iako je nekima to takođe motiv. Ako smatramo da svaki uspjeh mora biti potvrđen kod nekih širem nivou da bismo bili lokalno prepoznati, zaključit ćemo da je najteže biti voljen, poštovan i cijenjeni u vašem okruženju, kaže talentovani glumac Muharemović.

Bosna i Hercegovina je zemlja iz koje mladi i uspješni ljudi sve više emigriraju. Da zadrže mlade talente, potrebno ih je prepoznati u osnovnoj školi i dati im značaj. Zadatak svih nas koji volimo Bosna i Hercegovina treba da doprinese dobrobiti svakog od nas. Rušenje je mnogo lakše od gradnje.

Drugo izdanje e-Biltena dostupno je na web stranici Dunavskog Transnacionalnog Programa NA LINKU.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno