Najava dešavanja

Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac – Kuglana 18.07. u 21h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZBOG VELIKOG INTERESA MAHALAC PONOVO U Zenici – ovaj put u Kuglani Nakon zeničke premijere hit komedije “Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac” u januaru, te reprize u martu, zbog velikog interesa Zeničana i Zeničanki 18. jula (subota) u 21h će se po treći put mahalati u BNP Zenica.

Zenica je već dvaput ugostila novog “Mahalca”, po djelu književnice i novinarke Indire Kučuk Sorguč. “Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac” je spoj humora, sjajne glume, pjesme začinjeno sočnim pričama o ljubavi, ali i kritike aktuelnog društva na sarkastičan, lucidan i duhovit način. U ulozi Mahalca se sjajno predstavio mladi Nerman Mahmutović, glumac koji slovi za najboljeg mladog komičara u BiH. Tokom cijele dvosatne predstave nasmijavao je Zeničane do suza. Njegova partnerica je Negra Čičić, koja svira, sjajno pjeva, ali i asistira svom partneru u predstavi. Scenografiju i kostimografiju i ovaj put potpisuje Marijela Margeta-Hašimbegović.

– Kao i uvijek dočekani smo u Zenici na pravi način. “Mahalušu” smo igrali petnaest puta pred prepunim BNP, onog starog “Mahalca” nekoliko puta, vjerujem da će i dobar glas o novom “Mahalacu” puniti još bezbroj puta sale u Zenici. Ono što želim naglasiti jeste “odgojenost” zeničke publike, ova publika je odgojenija od sarajevske, sigurna sam da Zenica prednjači u određivanju i osjećaju koliko su glumci i ekipa uložili u neku predstavu. A mi smo napravili jednu ozbiljnu komediju, koja bez ikakvih ustezanja parodira današnju stavrnost, rekla nam je nakon prve izvedbe novog “Mahalca” autorica Indira Kučuk Sorguč.

SUBOTA 18.07. U 21h – KUGLANA !



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno