Info

Takmičenje „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“: Nagrada 30 stipendija u iznosu od 500 KM

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizuje Sedmo međunarodno nagradno takmičenje za učenike srednjih škola pod nazivom „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“. Takmičenje je dobrovoljno i u njemu mogu učestvovati svi učenici srednjih škola koji se prijave na takmičenje iz država koje u školama imaju Islamsku vjeronauku.

Takmičenje će se realizovati na osnovu priručnika „Poslanik Muhammed, a. s., u mom životu“, u izdanju Centra za edukaciju i istraživanje Nahla, a koji je izrađen nakon opsežnog istraživanja o tome šta omladina želi znati o Muhammedu, a.s., i kako to znanje povezati sa svakodnevnim životom u izazovima s kojima se svakodnevno susreće. U istraživanje i izradu priručnika aktivno su bili uključeni profesori islamske vjeronauke. Priručnik se može preuzeti u digitalnoj formi od profesora islamske vjeronauke ili direktno sa stranice: https://nahla.ba/.

PROČITAJTE I:   Najavljen novi snijeg u BiH

Učenici zainteresovani za takmičenje javljaju se profesoru islamske vjeronauke u svojim školama, a na takmičenje se prijavljuju slanjem e-maila sa u uputstvu naznačenim podacima na adresu: [email protected].

U prijavi dostavljaju svoje podatke sljedećim redoslijedom: ime i prezime, email, broj telefona/mobitela, adresa, naziv škole, razred, ime i prezime profesora vjeronauke.

Za najuspješnije takmičare osigurana su sredstva za trideset stipendija u iznosu od 500 KM.

PROČITAJTE I:   Vlada ZDK isplatom preostalih 1,8 miliona KM izmirila sve obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima za 2021. godinu

Više informacije možete pronaći klikom ovdje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010