Zenica

Takmičenje mladih fizičara ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jubilarno 20. kantonalno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola održano je nedavno u Ekonomskoj školi u Zenici. Tokom svečanosti otvaranja prisutne su pozdravili Munevera Selmanović, direktorica Pedagoškog zavoda Zenica, a u ime domaćina Admir Ćerim, direktor Ekonomske škole, koji su istakli da prisutni učenici zaslužuju posebnu pažnju cijelog obrazovnog sistema. Učešće na takmičenju je uzelo ukupno 78 učenika iz 21 škole iz devet gradova ZDK.
Učenici su se takmičili iz tri oblasti fizike i pokazali visok nivo znanja. U oblasti Mehanike i termodinamike – najbolji je bio Sulejman Ahmetspahić iz Međunarodne škole Zenica, iz oblasti Elektromagnetizam, oscilacije i talasi – najbolja je bila Anesa Rizvan, gimnazija „Visoko“ Visoko, a iz oblasti Optika, atomska fizika i teorija relativnosti – prvo mjesto je pripalo Naidi Dedić, također učenici visočke Gimnazije, koja je bila i prva u ukupnom plasmanu. Prvih pet plasiranih iz svih oblasti imaju pravo učešća na Federalnom takmičenju iz fizike. (Nasa rijec)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno