Ostali sportovi

Takmičari “Ze-2010” ostvarili zapažene rezultate, Dajri Duraković dupli trofej

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprkos brojnim otežavajućim okolnostima i odgađanjima, na Bjelašnici je prekjučer i jučer uspješno održan 16. Ski kup “Srebrna lisica” u organizaciji Ski kluba “Bjelašnica”, kao i Festival alpskog skijanja “Born2ski” u organizaciji Ski kluba “NAŠ TIM”.

Prvog dana takmičenja, u četvrtak, 21. marta, na programu su bile dvije utrke veleslaloma u kojima su takmičari Skijaškog kluba “ZE-2010”, u jakoj konkurenciji, ostvarili zapažene rezultate.

Dajra Duraković, u kategoriji U16, osvojila je prvo mjesto, dok je podijum zamalo izmakao Eni Blažević koja je u cilju završila četvrta.

U kategoriji U14 Marta Akrapović i Robert Kačmarčik završili su utrke u među dvadeset takmičara, plasiravši se na 14., odnosno 16.mjesto. Dalija Duraković uzela je češće u kategoriji U12 i ostvarila visoko sedmo mjesto.

Drugi dan na olimpijskoj planini, petak, 22. mart, donio je nove izazove za takmičare u disciplini slalom, a najbolja u svojoj uzrasnoj skupini bila je Dajra Duraković, koja je uspjela doći do drugog trijumfa u jedinim utrkama ove sezone održanim na Bjelašnici.

“Ova sezona posebno je bila teška za sve klubove, tako da smo jako zadovoljni ostvarenim plasmanima svih naših takmičara. Naša najveća nada Dajra Duraković, ponovo je dokazala svoj talent i da se s njom dobro radi, da obećava i da je budućnost bh.skijanja. Nadamo se da ćemo je jednog dana pratiti u Svjetskom kupu, kao što sada pratimo našu članicu Elvedinu Muzaferiju. Ponosni smo što možemo kazati da naši treneri crpe sve svoje napore i pružaju punu podršku svim našim mladim skijaškim nadama od kojih u budućnosti očekujemo mnogo”, kazao je Jure Milak predsjednik “ZE-2010” i čestitao svim takmičarima koji su u takmičenjima “Srebrna lisica” i “Born2Ski” uspješno predsatvljali zenički skijaški klub.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno