Sudske klupe

Tabakovićima i Bešliću ukupno 117 mjeseci zatvora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Emir Tabaković (23) je osuđen na šest godina i deset mjeseci, njegov brat Amar (22) na godinu i jedanaest mjeseci, a Emir Bešlić na godinu zatvora nepravomoćnom presudom sutkinje Općinskog suda u Zenici Aide Smajiš.  Braća Tabaković i Bešlić su osuđeni za po jedno djelo nasilničkog ponašanja, te po dva djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Nakon izricanja pojedinačnih kazni za svako od djela, izrečene su im jedinstvene kazne, u koje je Emiru Tabakoviću uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

Dvije osobe su zadobile teške, a jedna lake ozljede u njihovom napadu koji se dogodio 12. novembra 2011. godine nešto prije dva ujutro na raskrsnici zeničkih ulica Aska Borića i Zmaja od Bosne, ispred kluba Ten. Sa jedne strane su bili Bešlić i Tabakovići, a napadnuti su i povrijeđeni Džemal i Bahrudin Mahmić, te Sadam Stupar. Džemal Mahmić je zadobio teške povrede glave, prijelom kostiju lica i nosa, teške povrede lijeve natkoljenice i krvnih sudova, te je završio na Intenzivnoj njezi. Stupar je imao prijelom kostiju glave i lica, te prostrijelne rane na obje potkoljenice, dok je Bahrudin Mahmić zadobio lake ozljede glave. Nakon što su ih onesposobili pogocima mecima u natkoljenice, napadači su okončali posao šakama, nogama i drugim “priručnim” predmetima. 

Zanimljivo je da su u vrijeme napada, Amar Tabaković sa jedne i Džemal Mahmić sa druge strane bili osuđenici Kazneno – popravnog zavoda Zenica, koji su se u trenutku obračuna, kao primjerni osuđenici, nalazili na korištenju vanzavodskih pogodnosti, te su se dan-dva nakon obrčuna trebali vratiti iza rešetaka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno